Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Huzur ve güvenin bekçileri: Jandarma 185 yaşında!

Halkın huzur ve güven içerisinde yaşaması amacıyla gece gündüz, Türkiye’nin her yerinde görevlerini icra eden Jandarma teşkilatının kuruluşunun 185. yıl dönümü Aksaray’da kutlandı.

Halkın huzur ve güven

Tanzimat Fermanının ilan edildiği 1839 yılı ile Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi (Askeri Kolluk Tüzüğü)’nin yürürlüğe girdiği 14 Haziran günü birleştirilerek, 14 Haziran 1839 tarihi, Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş tarihi olarak kabul edildi. Türkiye’de il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerler ile sahil güvenlik bulunmayan kıyı, deniz ve sahillerde görev yapan Jandarma teşkilatı, bugün 185. kuruluş yıl dönümü yurdun dört bir yanında kutladı. Jandarma teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümü Aksaray’da da kutlanırken kutlama törenine; Aksaray İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Ali Bayer, Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, jandarma ve emniyet personelleri katılım sağladı.

Jandarma’nın 185. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı programda Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer’in 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlarken, saygı duruşu, istiklal marşı ve Jandarma teşkilatının tarihçesinin okunmasıyla devam etti. Daha sonra Jandarma Yüzbaşı Can Sercan Atalay tarafından günü anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Jandarma Yüzbaşı Can Sercan Atalay yaptığı konuşmada, “Bugün, mensubu olmaktan guru duyduğumuz Jandarma teşkilatının kuruluşun 185. yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Başarılarla dolu 185 yıllık tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde olarak hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlenmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması; kurulduğu günden bu yana, günlük yaşamın her alanında ülkemizin her noktasında gece, gündüz, yağmur, çamur, sıcak, soğuk demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” dedi.

Sözlerine devam eden Yüzbaşı Atalay, “ Jandarma; üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye’nin gücü ve teminatı olmuştur. Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda, en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden Jandarma, Emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde, bağrından çıktığı milletten aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeli, görevini icra edip hizmetlerini yürütürken, her zaman ve her yerde yürürlükteki kanun ve nizamları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve düzeni hukuk düzeni içerisinde aramaktadır. Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveriyle görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk ve özveriyle, verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir. Jandarma teşkilatının 185. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet’imizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk esenlikler dilerim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Hakan Hidayet Deniz