Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hukukun Kökenlerine Yolculuk: Aksaray Barosu’nun Tarihi Konferansı!

Aksaray Barosu Aksaray Hukuku

Aksaray Barosu Aksaray Hukuku tarihi adlı konferansın Aksaray Barosu avukatlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik uyguladığı eğitim konferanslarına devam ediyor. Bu kapsamda Aksaray Hukuku tarihi adlı konferansıyla meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Aksaray Hukuku tarihi adlı konferansta açılış konuşmasını yapan Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse konuşmasında; Bugün burada bir araya gelerek, Aksaray’ın hukuk tarihini anlamaya yönelik bir analiz gerçekleştireceğiz. Hukuk, insanlığın toplumsal düzenini inşa etme çabasının bir yansıması olarak tarih boyunca çeşitli dönemlerde farklı biçimlerde ortaya çıkmış, evrimleşmiş ve dönüşmüştür. Bu konferansta, Aksaray özelinde hukukun tarihi perspektifinden bakarak, Selçukludan günümüze kadar olan dönemlerdeki önemli hukuki gelişmeleri inceleyecek ve bu gelişmelerin günümüze nasıl etki ettiğini anlamaya çalışacağız” dedi.

Baro Başkanı Köse sözlerinin devamında ise; “Ayrıca, ilimiz açısından sadece hukukun temel taşlarını değil, aynı zamanda hukuki düşünceyi etkileyen kültürel, siyasi ve ekonomik faktörleri de öğrenmiş olacağız. Yakın bir zamanda yayınlanacak Aksaray Hukuk tarihi isimi kitaptan da bazı belgeleri bugün bizlerle paylaşılacak olup bu belgeleri herkesten önce görerek ilk ağızdan dinleme fırsatımız olacak. Aksaray barosu olarak güncel hukuka yönelik eğitim çalışmalarımız olduğu gibi hukuku ilgilendiren merak uyandıran bu tarz eğitim çalışmalarına da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Seminerlerin meslektaşlarına katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Baro Başkanı Köse; “Yakın zamanda ameliyat olmasına rağmen hasta hali ile bugün bu konferansı gerçekleştirecek olan daha önce TBB ve Aksaray Barosu ortak çalışması ile yayınlanan Aksaray’ın tek Şeriye sicili eserinin de yazarı Sn. Dr Fırat Gül hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Seminerimizin siz kıymetli Meslektaşlarımıza katkı sağlayacağına, verimli bir çalışma olacağına inanıyor katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Baro Başkanı Köse, katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak bu tarz eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Programın ardından Dr. M. Fırat Gül ve Baro Başkanı Av. Ferit Köse eğitim programını değerlendirdi.

Haber: Fatma Altınok