Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HIZLI TREN PROJESI YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLAR

akparti kırşehir milletvekili mikail

akparti kırşehir milletvekili mikail arslan, kırşehir’in ulaşım ihtiyaçlarınayönelik hazırlanan projelerin büyük kısmının ihalesinin gerçekleştirildiğinibildirdi.

arslan,yaptığı yazılı açıklamada, kırşehir’in çevresinden geçen demiryolu aksınabağlanacağını, 3 etaplı yatırım programı ile tren yolunu kullanacağınıbelirtti.

3etaplı kırıkkale- delice – kırşehir – aksaray – niğde- ulukışla hızlı trenprojesinin takriben bir milyar dolar yatırım bedeli olduğunu, tren yoluprojesinin yanı sıra ulaşım sektöründe kırşehir’e önemli kazanımlarsağlandığını vurgulayan arslan, şunları kaydetti:

“niğde-ankaraotoyoluna yapılan 32 kilometre uzunluğundaki kırşehir bağlantısı ihalesiyapıldı, kırşehir Çevre yolu 9 ayrı kavşak ile 2018 yılı devlet yatırımprogramına alındı. kırşehir-toklumen-savcılı- kaman yolunun, kırşehir-ortaköybölünmüş yolu, kesikköprü ve havalimanı yolunun 6 kilometrelik kısmının,kesikköprü üzerine yapılan yeni köprü inşaatının, kırşehir boztepe yolu iyileştirmeçalışmalarının, kırşehir kaman yol ayırımı ile kaman-bala-ankara yolu vegüzergaha 6 köprülü kavşak, kaman-kızılözü-benzer-İkizler-kızılırmak köprü ile-konya yolu bağlantısının ihaleleri yapıldı. kırıkkale-kırşehir-kayseri devletkara yolunun bölünmüş yol olarak yapılması, iyileştirilmesi, hacıbektaş-nevşehir yolu bölünmüş yol kapsamına alınması, mucur- karahasanlı yolu,kırşehir İkizağıl uçuş şeridi ve pist projeleri çalışmaları devam etmektedir.ak parti hükumetleri, yeni dönemde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yeniprojeleri gerçekleştirmeye devam edecektir.”

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Almanya’da düzenlenen EURO 2024’te en
Sıradaki Haber EURO 2024’ün en değerli oyuncuları belli oldu!