Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HİNDİLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

yılbaşı yaklaşırken akla ilk

yılbaşı yaklaşırken akla ilk gelen hindiler hakkındabilgi almak için numune gıda’nın sahibi murat topaç’la görüştük.

topaç; “yılbaşının yaklaşması işlerimizde % 20 lik birartış sağladı. bu yıl fiyatlarımızda bir artış olmaması için fiyatları sabittutmaya çalışıyoruz. ama bazı et ve süt ürünlerinde de kampanyalar oldukçakısım kısım indirimler yapıyoruz. Şu anda yılbaşı nedeniyle en çok sucuk pastırmave tabii hindi satışlarımız oluyor.

sucuklar 50 tl ile 65 tl arasında dört çeşit ürünümüzvar,

pastırma 100 tl 120 tl ve 130 tl olmak üzere 3 çeşit ürünümüzvar,

hindi fiyatlarımız ise dişi hindiler 100 tl ile 110 tlarasında mevcut anaç ve erkek hindiler ise 150 tl ile 180 tl arasındasatıyoruz. arasındaki fiyat farkı erkek hindi ve anaç hindiler daha iri oluyor.dişi hindiler 2,8 kg ile 4 kg arasında değişirken erkek hindiler dişilerenazaran daha iri oluyor. onlarda 4,5 kg’dan 12 kg’a kadar ağırlıklarıdeğişiyor. hindilerimiz seçerken yayılım hindilerini seçerek alıyoruzaksaray’ımızın yanyurt köyünden ve İncesu köyünden getiriyoruz. zatenmüşterilerimiz tattıkları zaman ne demek istediğimizi daha iyi anlar. yayılımhindiler olduğundan etleri daha lezzetli oluyor ama genelde müşterilerimiz dişihindileri tercih ediyorlar. yumurtlamamış dişi hindiler daha lezzetli oluyor.

hindinin yanı sıra kış ayının yüzünü göstermesiylebirlikte havaların soğuması pekmez satışlarımızı da etkiledi. harput pekmezi veüzüm pekmezimizin satışları arttı.

İnsanlar pekmez kış ayında hastalıktan korunmak için şifaniyetine tercih ediyor. mesela harput pekmezini nefes darlığı çeken, kirlihavadan rahatsız olan müşterilerimiz tercih ediyor Üzüm pekmezi ise kış boyuinsanlar kendi vücut ısılarını yüksek tuttuğu için müşterilerimiz tercihediyor. böylelikle insanlar hem hastalıklara karşı doğal bir tedbir alıyorlarhem de sofralarına lezzet katıyor” dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ortak akıl ziyaretleri kapsamında fakültelerde
Sıradaki Haber Rektör Arıbaş, Ortak Akıl Ziyaretlerini Sürdürüyor