Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

aksaray belediyesi  ile kadın koordinasyon

aksaray belediyesi  ile kadın koordinasyon merkezitarafından kadınların el emeği ürettiği ürünlerini satışa sundukları “ hanımelipazarı” büyük ilgi görüyor.

aksaray belediyesi, dar gelirli kadınların ekonomik hayatakatılımlarını arttırmaya ve girişimciliklerini desteklemeye yönelik kurduğuhanımeli pazarı kadınlara iş olanağı sağlarken, belediye bakanı haluk Şahinyazgı’nın eşi hasibe yazgı, pazar esnafı kadınlara destek olmaya devamediyor. 
Çarşamba günleri cumartesi pazar yerinde kurulan hanımeli pazarındakihanımların ürünlerini daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda satışasunabilmelerini sağlamak amacıyla tüm pazarcı hanımlara özel olarak hijyeneğitimi verildi.

belediye konferans salonunda düzenlenen hijyen eğitimineaksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın eşi hasibe yazgı, tobb kadıngirişimciler kurulu aksaray başkanı aysun akkurt ve hanımeli pazarı esnafı olanhanımlar katıldı.

biyoloji Öğretmeni dursun ahmet arı, hanımeli pazarındahijyen konusunda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili görsel şekildeönemli bilgiler aktardı.

hijyen uzmanı dursun ahmet arı, hijyen eğitiminde hijyeninne olduğunu anlattıktan sonra, temizlik ve hijyen arasındaki farklar, besinhijyeni, gıda kirlenmesi nedenleri, zararlı bakteri kaynakları, sağlıklı venitelikli besin satın alma, satın alınan besinleri saklama ilkeleri, besinlerihazır alırken dikkat edilmesi gereken temel ilkelerin yanı sıra kişisel hijyen(el, ayak, tırnak,deri,ağız ve diş bakımı) tuvalet temizliği ve hijyeni,hijyenik uygulamaların amaçları, hastalıklar ve bulaşma yolları gibi birçokönemli konuda eğitim verdi.

hasibe yazgı, ise yaptığı açıklamada, hanımlarınekonomik hayata katılımlarını artırmak ve girişimciliklerini desteklemekamacıyla aksaray’da ilk kez kurulan hanımeli pazarındaki tüm esnaf hanımlarahijyen konusunda eğitim verildiğinin altını çizerek “ hanımeli pazarımızdavatandaşlarımıza çok güzel ve sağlıklı bir hizmet sunmak için pazardakihanımlara gereken her türlü eğitimi veriyoruz. İlk olarak hijyen eğitimidüzenledik. kişisel ve toplum sağlığı açısından hijyenin ne kadar önemliolduğunu hepimiz biliyoruz. bu nedenle pazarımızın ve ürünlerin daha sağlıklıve temiz ortamda satılmasını sağlamak amacıyla esnaf hanımlarımızı hijyenkonusunda bilinçlendirerek eğitimverdik. eğitimlerimiz bununla sınırlı kalmayıpdaha değişik türde eğitimlerimizde verilecektir. amacımız hem hanımesnaflarımızın hem de halkımızın daha sağlıklı ve temiz ortamda hizmet alışverişinde bulunmasıdır” ifadelerini kullandı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber Türkiye’nin ihracatta en çok ilişki kurduğu ülke hangisi oldu?