Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Herkese El Uzatan Yardım Kuruluyuz

İHH Aksaray Ulu cami

İHH Aksaray Ulu cami önünde depremzedeler yararına Hayır çarşısı kurdu. İHH’lı gönüllülerin hazırladığı ev yapımı yiyeceklerin satışa sunulduğu hayır çarşısı 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Hayır Çarşısının açılışına Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, Belediye Başkanvekili Yakup Kadri Perek, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk İl Başkan Yardımcıları İbrahim Ulusoy, Bayram Çiçek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD )Başkanı Tamer Yalvaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya STK başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Hayır Çarşısı Müftü Işıldar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ve yapılan dua ile başladı. Daha sonra katılımcı protokolün kurdele kesmesinin ardından Aksaray belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk ve beraberindeki heyet Hayır çarşısındaki stantları gezerek gönüllülerle sohbet etti.

İHH Aksaray İl Başkanı Şenol Korkmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Biz Aksaray’da ve dünyanın farklı ülkelerinde insanı yardım çalışmaları yapan bir kurumuz şuan itibariyle düzenlenmiş olduğumuz bu hayır çarşısından elde edilen gelirden depremzede ailelerimiz, il içindeki ihtiyaç sahibi ailelerimizi destekleyeceğiz onlara da yardımlarda bulunacağız” dedi.

İki yıldır pandemi döneminde zaten bu şekilde bir çalışma yapılamıyordu diyen Başkan Korkmaz; “ama son dönemi atlattıktan sonra biraz rahatlama olmakla birlikte insanlar dışarıdan bir şeyler yemekte biraz çekingen davranıyorlardı. Elhamdülillah bu sene gayet güzel bir yoğunluk, bir ilgi var biz son insan sıkıntısız, hale gelene kadar sona erene kadar, acısı dinene kadar yardım çalışmalarına devam edeceğiz. Sadece Aksaray’da değil, deprem bölgesinde ya da dünyanın herhangi bir coğrafyasındaki mazlum, düşmüş, ihtiyaç sahibi olan herkese yardım eli uzatan bir kuruluşuz bugünde bu niyetle bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Aksaray İHH’nın kurduğu ve İHH gönüllülerinin stant açtığı Hayır Çarşısı 31 Mayıs’a kadar Ulu cami önünde hayırseverleri bekliyor.

Haber Avni kuru