Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli; “Arif Bellikli ne yaptı ki diyorlar, işte buyurun size 5 yıl içerisinde yaptıklarımız”

Helvadere Belediye Başkanı ve

Helvadere Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Helvadere Belediye Başkan Adayı Arif Bellikli, yaklaşan yerel seçimlere ve geçtiğimiz 5 yıldaki hizmet süresine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, MHP üyeleri ve temsilcileri ile Helvadere’de gerçekleşen toplantıda bir araya geldi. Toplantı kapsamında Arif Bellikli’nin 5 yıl içerisinde Helvade için yapmış olduğu hizmetler gündeme geldi. Helvadere Belediye Başkanı ve  Belediye Başkan Adayı Arif Bellikli, yapılan işleri paylaşmadan önce konu hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.

Bellikli, yaptığı açıklama kapsamında; “Bildiğiniz gibi Helvadere Belediyesini 6 trilyona yakın borçla teslim aldım. Aldığımızda, kasabamız halkımızdan çoğu insanlar, çalıştırılmış parası ödenmemiş, belediyemizin içinde yığılmalar olmuş, kamyonlarımız sanayide yapılmıyordu, petrolcüden petrol alamaz hale gelmiştik. Daha doğru dersek, bin liralık şeyi bile Helvadere Belediyesi’ne verilmeyecek duruma gelmişti. Şuna emin olun ki asla yalan söylemedim, söylemeyeceğim. Saklımız, gizlimiz hiçbir şeyimiz yok. Her şeyi sizlere açık açık anlatacağım. Birinci ağızdan duyun, benim ağzımdan çıkan her söz tüm kasabayı bağlar. Ben konuşursam belgeli konuşurum. Aksini de ispat eden olursa buyursun gelsin karşıma. Belediyeyi ilk aldığımızda iflas bayrağı çekecek durumdaydı. Arif Bellikli ne yaptı diye laflar dolaşıyor. Deprem gibi bir afet yaşadık, pandemi atlattık biliyorsunuz. Dünyada ekonomik kriz olduğu gibi Türkiye’de ekonomik kriz olduğunu biliyorsunuz. Ekonomi güvene bağlıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Sözlerinin devamında, geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Helvadere Kasabası için yapılan projelerden bahseden Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, “Kasabamıza 52 trilyon liralık kapalı sulama sistemi yapıldı. Tarımı geliştirmek için. Kasaba içi ara yollara 75 bin metre kara taş döşendi. Parklardaki çocuk oyunları yenilendi ve bazıları sıfır olarak sunuldu. Kasabamızın ilçe olması için ilçelik başvurusunu yaptık. Şu anda Cumhurbaşkanımızın önünde duruyor ve zamanı geldiğinde imzalayacak. Ne zaman olur bilemem ama Hasandağ ilçesi inşallah olacak. Aydınlar mahallesi Pazar yeri yapımı tamamlandı ve kullanıma sunuldu. Gölet çevresinde 18 bin metre kare park ve piknik alanı yapıldı ve hizmete sunuldu. Kasabamızda içme suyu arıtma tesisi faaliyete geçti ve halkımızın kullanımına sunuldu. Burayı geçmiş belediye başkanımız başlatmış ama biz teslim aldık ve halkımızın hizmetine sunduk. Kirazlı mahallesinde fidan dikimi yapıldı.  Yıllık 60 ton su bedavaya veriyoruz, bu yıl da yine zam koymadık. Güneş enerjisi tesislerimizi de yaptırdık. Halk pazarlarında vatandaşlarımızın kendi ürettikleri mahsulleri kasaba içerisinde pazarlama ve satış yapılması sağlandı. Yerli turizmi Helvadere’ye çektik, müşterilerimizi çoğalttık. Nereden baksanız belki 100 satıcı oradan ekmek yiyor. Gölet kenarlarında kafeterya ve restoran işletmeleri yapıldı ve kullanıma sunuldu. Kasaba için yol kenarlarında fidan ve çiçek dikimi yapıldı. Turizm ve piknik alanı için yazın günlük 50-60 bin kişi kasabamıza giriş çıkış yapmaktadır. Yani bu yerli turizmi inşallah ikiye üçe katlayacağız. Dünya yamaç paraşütü şampiyonası kasabamızda üç yıldır yapılmaktadır. İşsizliği bitirmek için iş yerleri açıldı ve işsiz vatandaşlarımıza iş imkânı sağlandı. Mokissos Nora Antik Kenti’nin kazı işlemleri geçtiğimiz yıl başladı. Bu yıl da 8-9 ay sürecek. Orada da 30-40 kişiye iş imkânı sağlanacak, çalışacaklardır. Belediye düğün salonu kirası alınmayarak halkımızın kullanımına ücretsiz olarak sunulmuştur. Bundan sonra da ben olduğum sürece bu yerler bedavaya devam edecektir. Bataklık olarak bulunan yerin içi temizlenip, su tutması sağlandı. Kasaba içi yolarda bozulan asfalt yolların tadilatları yapıldı. Meydanda bulunan işyerleri ve meskenlerin bakımları yapıldı ve güzel bir görünüme kavuşması sağlandı. Çobanlarımızın mağduriyetleri olan yol ve su sorunları giderildi. Okullarımızın eksikleri ve ihtiyaçları giderildi. İhtiyaç sahipleri ailelerimize sosyal yardımlar yapıldı.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Avni Kuru