Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hedefimiz ziyaretçi sayısını 2 milyona çıkarmak

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Vadisi Cam Teras ve Kafeterya ’da incelemelerde bulundu.

       

Yapımı devam eden Ihlara Vadisi Cam terasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dinçer, yetkililerden gelinen aşama hakkında bilgiler aldı.

Doğal güzelliğiyle görenleri etkileyen Aksaray şehrinin turistik yerlerinden olan Ihlara Vadisinin doğal görünümüne katkı sağlamak amacıyla Aksaray Belediye Başkanı Dinçer önderliğinde Cam Teras ve Kafeterya projesiyle turizme katkı sağlıyor.

Dünya üzerindeki kanyonlar arasında yer alan Ihlara Vadi Aksaray’ın saklı cenneti olarak nitelendiriyor. Oluşumu itibariyle tarihi, sanat ve kültürel olgunun bir arada bulunduğu Ihlara Vadisinde Aksaray’ın en bilenen turistik yeridir.

Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, Ihlara Vadisinin turizmine katkı sağlamak amacıyla Cam teras ve kafeterya projesini hayata geçiriyor. Yapımı devam eden projede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dinçer projenin en kısa zamanda tamamlanması adına yetkililerle görüştü.

Ihlara Vadisi Cam Teras projesinin yerden yüksekliği 150 metre, Teras uzunluğu ise 12 metre olması planlanıyor. Projenin tamamlanması halinde turizme katkı olması hedeflenen Ihlara Vadisi Cam Terasın turistlerin doğal güzellik olan Ihlara Vadisini havadan seyredebilecekler.

Belediye Başkanı Dinçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle; doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunun bir araya geldiği nadir alanlardan biri olan bozkırın saklı cenneti Ihlara Vadisini artık havadan seyredeceğiz. Devam eden, Cam Teras ve Kafeterya projemizi yerinde inceleyerek ekiplerimizden bilgiler aldık.  Hedefimiz her yıl bir milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bölgemizdeki ziyaretçi sayısını 2 katına çıkarmak” dedi.

Haber: Fatma Altınok