Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Haydi sen de bir masal anlat

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Büyüklerimizden

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Büyüklerimizden Masallar” adlı masal yarışması düzenleyecek. İyilik ile Gönüllere Dokun temasında yapılacak olan yarışmaya 40 yaş ve üstü vatandaşlar katılabilecek.

Yıllardır dilden dile, kulaktan kulağa yayılarak günümüze kadar gelen ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş masal kültürünü canlandırmayı amaçlayan masal yarışmasına 40 yaş ve üstü vatandaşlar katılım sağlayabilecekler. Masalları çocuklara dinleterek çocukların hayal yoluyla zihinsel gelişimine de katkı sağlamayı amaçlayan “Büyüklerimizden Masallar” yarışmasına katılmak isteyen vatandaşlar ücretsiz başvurabilecekler. Yarışmaya jüri üyelerinin 1. derece yakınları ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ve sonrasında, Kur’an kursları ve camilerde herhangi bir programda kaydı olmayan vatandaşlar katılım sağlayamayacak. Katılımcılar yarışmaya sadece bir masal ile katılabilecekken masallar, bilgisayar ortamında veya okunaklı bir şekilde el yazısıyla yazılabilecek. Yarışmada masalların en az 500, en fazla 2000 kelimeden oluşma şartı bulunurken yazılacak eserlerin geleneksel masal tekniğine uygun olması bekleniyor. Masalların tekerleme ile başlaması, duyulan geçmiş zaman kipi kullanılması (-mış) ve mutlu sonla bitmesi katılım şartları arasında yer alıyor. Masallarda kullanılacak kahraman ve yer isimleri kültürümüze uygun olmalı ve masal kahramanları insanlar, hayvanlar ve çeşitli varlıklardan seçilebilir.

Yarışmayı kazananın 8 bin, ikincinin 6 bin, üçüncünün ise 4 bin TL ödül alacağı yarışmaya son başvuru tarihi 29 Aralık 2023 olarak açıklanırken, yarışmanın sonuçları 2024 yılının Mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanacak.

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar Aksaray Müftülüğünün web sayfasında bulunan formu doldurarak yarışmaya başvuru yapabilecekler.

Haber Avni Kuru