Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halkın sağlığı için 50 araç ve mobil ekipmanla haşere ve zararlılara karşı mücadele ediliyor

Aksaray Belediyesi, vatandaşların sağlığını

Aksaray Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla şehir genelinde haşere ve zararlılara karşı kapsamlı ilaçlama çalışmasını sürdürüyor. Şehrin dört bir yanında gerçekleştirilen çalışmalar, haşere ve zararlı böceklerin yayılmasını önlemek için titizlikle yürütülüyor.

 

Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, belirli bir program dahilinde parklar, bahçeler, cadde ve sokaklar başta olmak üzere sinek ve haşere üreme alanlarında ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor. İlaçlamada, insan sağlığına zarar vermeyen, çevre dostu ve etkinliği kanıtlanmış ürünler kullanılıyor. Sivri sinek ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarında 50 araç ve mobil ekipman kullanılıyor.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde süren ilaçlama faaliyetlerinin yıl boyunca farklı alanlarda devam ettiğini açıkladı. Doğru zamanlarda yapılan ilaçlama çalışmalarıyla zararlılardan kaynaklanan popülasyon artışlarını engellediklerini belirten Başkan Dinçer, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim önceliğimizdir. Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlı böcekler hem sağlık açısından risk oluştururken hem de yaşam kalitesini düşürüyor.

 

Ekiplerimiz, çeşitli mevsimsel ve çevresel faktörleri göz önünde bulundurarak ilaçlama işlemlerini en etkili şekilde gerçekleştiriyor. Şehir genelinde devam eden ilaçlama faaliyetleri 48 mahallemizin tamamını kapsayacak derecece planlı ve programlı yürütülüyor. Ayrıca haşerelerin üreme alanları olarak dere, kanal, su birikintileri ve fosseptikler düzenli olarak ilaçlanarak her türlü risk minimize ediliyor” dedi.

 

Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarının yıl boyunca kesintisiz devam edeceği bildirildi.

Bülten