Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDI

aksaray İl müftülüğü hafızlık eğitimini tamamlayan 36 öğrenciye hafızlık merasimi
aksaray İl müftülüğü hafızlık eğitimini tamamlayan 36 öğrenciye hafızlık merasimi programı düzenleyerek taçlarını giydirdi.
aksaray kültür merkezinde düzenlenen programa vali hamza aydoğdu, diyanet İşleri başkanlığı mushafları İnceleme ve kıraat kurulu başkanı hafız osman Şahin, İl müftüsü hasan hüseyin güller, İl milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal ve daire müdürleri, stk başkanları  ve  öğrencilerin velileri katıldı. 
program, ulu camii İmam hatibi Özgür Öztürk’ün kuranı kerim tilavetiyle başladı. 
aksaray İl müftülüğü hafızlık eğitimini tamamlayan 36 öğrenciye hafızlık merasimi programında konuşma yapan aksaray müftüsü güller; allah teala’nın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan kur’an-ı kerim’i öğrenmek, okumak, onunla amel etmek müslümanlar olarak hepimizin temel görevidir. onu tamamen ezberleyip kur’an hafızı olmak ise payelerin en büyüğü, allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimet, en büyük şereftir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir mushaf haline gelmektir. kur’an-ı kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. meleklerle dost olmaktır.
sevgili Öğrenciler, bugün hafız-ı kur’an olarak payelerin en güzeline ve en şereflisine ulaştınız. bundan sonra; ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz kur’an-ı kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. o’nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştirecek siniz. kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. kur’an-ı kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. hıfzınızı asla unutmayacaksınız. sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. hafızlık büyük bir nimettir. her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. hafızlığın şükrü, onu unutmamak, onu yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir. bu vesileyle ben, çıktıkları yolu başarıyla tamamlayarak kalplerini kur’an ile ziynetlendiren siz değerli hafızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. sizlerin dünyaya gelmesine vesile olan, sizi bu yaşa kadar yetiştirip büyüten, her türlü fedakarlığı gösteren anne-babalarınızı tebrik ediyorum. yine sizlerin hafız olması için emek sarf eden hocalarınızı tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyorum dedi.
aksaray valisi hamza aydoğdu; hafız olan kız çocukları için tertip edilen hafızlık merasimi programında öğrencilere, hafız ve muhafız kelimesinin aynı kökten geldiğini belirterek, eğitimlerini tamamlayarak icazetlerini alan kız öğrencilerin gelecek nesilleri yetiştireceğini belirterek kadın, ailedir, medeniyettir, annedir, bizler için cennet vesilesidir. hafızlık belgelerini alan kız kardeşlerimiz yarının anneleri, yani bizim çocuklarımızı, gelecekteki çocukları yetiştirecek. bugün yaşadığımız dünyada çocuklarımız artık sözlerimize değil ayak izlerimize bakıyor diyerek hafızlığını tamamlayan çocukları ve ailelerini tebrik edip, onları yetiştiren hocalarına teşekkür etti.
akabinde ilahi dinletisi, hafız öğrencinin şiir okuması, hafız öğrencilere taç giydirilmesi, hafızlık belgelerinin verilmesi ve dua ile son buldu. merasim sonunda katılımcılara aşure ikram edildi
haber: yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen pasta
Sıradaki Haber Aksaray’da çocuklar pasta atölyesinde buluştu