Aksaray Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş, fakülte öğretim üyeleri ile birlikte, televizyon ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye’nin dikkat çeken yarışmacıları Eray Aksungur ve Barbaros Yoloğlu eşliğinde Güzelyurt Kaymakamı Muammer Yetiş’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, bölgenin gastronomi ve turizm potansiyeli üzerine fikir alışverişinde bulunulurken, üniversite-sanayi-kamu iş birliklerinin geliştirilmesi ve yerel turizm projelerinin desteklenmesine yönelik görüşmeler de gerçekleştirildi. MasterChef yarışmacıları, bölgenin yöresel lezzetlerine olan ilgilerini dile getirirken, gastronomi turizminin bölge tanıtımında önemli bir rol oynayabileceğini vurguladılar.
Kaymakam Muammer Yetiş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hem akademik hem de gastronomi alanında yapılan bu tür temasların, Güzelyurt’un tanıtımı açısından değerli olduğunu ifade etti.
Ziyaret sonunda karşılıklı teşekkürler sunulurken, hatıra fotoğrafları çekildi. Nazik ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Aysu Altaş, öğretim üyeleri ve MasterChef yarışmacılarına teşekkür edildi.
Fatma Altınok