Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güzelyurt Belediye Başkanı Değirmencioğlu’ndan, yeni bir proje daha!

Aksaray Güzelyurt Belediye Başkanı

Aksaray Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu, Çarşı Meydanı ve Manastır Vadisi çevre düzenleme çalışmasına yönelik Güzelyurt halkına müjde verdi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu, yaklaşık 4 yıldır alt yapısı oluşturulan Çarşı meydanı ve Manastır Vadisi Çevresi düzenleme projesinin Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan onaylandığını açıkladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu yaptığı açıklamasında, “Yaklaşık 4 yıldır alt yapısını oluşturmuş olduğumuz Çarşı Meydanı ve Manastır Vadisi Çevre Düzenleme Projemiz Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan onaylanmıştır. Belediyemiz KOP Başkanlığı tarafından yapılan protokol gereği yürütülen Güzelyurt Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından onaylanmış ve yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. İlçemiz sit alanlarının turizme açılması yatırımcıların önünü açmak amacı ile 4 yıldır devam eden plan revizyonumuz ve projelerimiz Bakanlık tarafından onaylanmıştır” dedi.

Üç etaptan oluşan proje hakkında bilgiler veren Değirmencioğlu, “İlçemiz Yukarı ve Aşağı Mahallenin tüm çehresini değiştirecek ilçemizin turizm ilerleyişine büyük bir ivme kazandıracak çok büyük ve kapsamlı bir projedir. Projemiz 3. etaptan oluşmakta olup etap etap uygulamaya başlanılacaktır.    1. Etap olarak ilçemiz çarşı meydanı, meydandaki park, zahre pazarı, cami yanındaki meydan, açık pazar alanı bunlar arasındaki bağlantı yollarını kapsamaktadır. 2. Etap olarak cevizli sokak, kilise cami önü, civarı, kavaklık alanlarını kapsamaktadır. 3. Etap ise Manastır Vadimizi kapsamaktadır. Etaplar içerisinde  anfi tiyatrolar, gösteri alanları, spor alanları, oyun parkları, yapay ve doğal dere ve havuzlar, kafeler, büfeler bulunmaktadır. Projemizin uygulaması yüksek bir maliyetten oluşmakta olup Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, KOP Başkanlığımız, Ahiler Kalkınma Ajansı katkıları için de ön görüşmeler yapılmıştır” şeklinde konuştu.

Haber. Fatma Altınok