Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güzelyurt Belediye Başkanı Değirmencioğlu, II. Uluslararası Sille Sempozyumuna katıldı

Aksaray Güzelyurt Belediye Başkanı

Aksaray Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu II. Uluslararası Sille Sempozyumuna katıldı. II. Uluslararası Sille Sempozyumu, Konya Selçuklu belediyesi önderliğinde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği, Kapadokya Araştırma Merkezi, Yunanistan Sille Derneği, Küçük Asya Araştırmaları Merkezi işbirliğinde düzenlendi.
Selçuklu Belediyesi tarafından davet edilen Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu açılış ve sergi törenine katılım gösterdi.
Selçuklu kongre merkezinin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hakan Türkel, Yunanistan Kavala Belediyesi Başkan Vekili Moumtsakis Apostolos, Kapadokya Araştırma Merkezi Başkanı Kaplanis Losifidis, Sille Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Başkanı Mehmet Kılıçarslan ve çok sayıda akademisyen katılım gösterdi.
Sille tarihinin bugüne kadar olan evreleri hakkında bilgiler verilen sempozyumda yıllardır devam ede restorasyon çalışmaları el alındı. Üç gün süre ile devam edecek II. Uluslararası Sille Sempozyumunda yöresel dans gösterisi yapıldı.

Haber: Fatma Altınok