Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜVENLİ ÜRÜN, GÜVENLİ YAŞAM DEMEKTİR

sanayi ve teknoloji İl

sanayi ve teknoloji İl müdürü  refik tezcan 22-26 ekim Ürün güvenliğihaftası ile ilgili yaptığı basın açıklamasında:

“günümüzde hızla gelişen bilim ve teknoloji, serbestticaret ile birlikte dünyada büyüyen ekonomi, artan tüketim ve hızlı rekabetortamı ile birlikte ürün çeşitliliğinin artması, tüketiciye fiyat ve kaliteaçısından birçok seçenek sunmaktadır. bu doğrultuda bakıldığı zaman iç piyasadakullanılan ürünlerin yalnızca ülkemizde üretilmediğini dünyanın dört biryanında üretilen ürünlerin piyasaya girdiğini görmekteyiz. bu durumun etkisiyletüketici çeşitli riskler ile karşı karşıya kalmaktadır. tüm ürünlerin insansağlığı, can ve mal güvenliği açısından güvenli olması ve gerekli güvenlikkriterlerini karşılaması gerekmektedir.

bu çerçevede hem tüketicilerimizin güvenli sanayi ürünükullanımını sağlamak hem de adil rekabet ortamının sağlanması ve yerlitüketicilerimizin ab normlarında üretimi yapmasını temin etmek amacı ile sanayive teknoloji bakanlığımız tarafından piyasaya arz edilmiş olan hem yerli hemithal 1600 çeşit ürün üzerinde denetim yapılmaktadır. Özellikle konunun önemkazanması ile birlikte pgd faaliyetleri, 2011 yılında kurulan sanayi Ürünlerigüvenliği ve denetim genel müdürlüğü ile başlatılan denetimler üst seviyeyetaşınmıştır.

söz konusu denetimler ülke genelinde bakanlığımız ilesanayi ve teknoloji İl müdürlüklerinde görevli uzman denetim elemanlarıncayapılmakta olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlamaktadır. güvenliolmadığı tespit edilen ürünler bakanlığımız tarafından piyasadan toplatılıp,gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. bu denetimler ayrıca yerliüreticilerimizi yoğun rekabete karşı korumaktadır.

piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında yapılan denetimlersektörlerimizde önemli bir yapılanmaya ve iyileşmeye sebep olmakta ki budaülkemizin dış ticaretinin gelişmesinde büyük katkı sağlamaktadır.

vatandaşlarımız aldığı sanayi ürünlerinin üzerindeki“ce,З,π,” gibi uygunluk işaretlerinin bulunmasına dikkat etmelidir.

ayrıca beyaz eşya, klima, lamba gibi ürünleri satınalırken üzerinde enerji etiketi olmasına dikkat ederek, her zaman daha yüksekenerji sınıfı (aynı işlevi daha düşük enerji ile gerçekleştiren) ürünleritercih etmelidir.

Ürünlerin amacına ve kapasitesine uygun kullanımı ürünömrünü ve verimliliğini doğrudan etkilediğinden ürün alırken bu konulara dikkatedilmesi; vatandaşlarımızı öngörülemeyen risk ve masraflardan da koruyacaktır”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Fransız yatırım bankası olan Natixis
Sıradaki Haber Emekliler için yaşanabilir en iyi 10 ülke