Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Güneş enerji sistemlerinde tarım sektöründe de ilgisi artıyor

Alternatif enerji kaynaklarından olan

Alternatif enerji kaynaklarından olan güneş enerji sistemleri son zamanlarda ilgi çekmeye devam ederken, tarım sektöründe bu enerji kaynağının kullanımının arttığı belirtildi.
Yüksek sıcaklıkların devam ettiği bu günlerde güneş ışığından faydalanmak isteyenler alternatif enerji sistemleri arayışına girdi. Son günlerde güneş enerji sistemleri bu alanda ön plana çıkarken, tarımsal faaliyet gösteren firmalar tarafından da bu sistem tercih edilmeye başlandı. Hem kullanışının rahatlığı, hem ekonomik olması dolayısıyla güneş enerji sistemlerine ilginin yüksek olduğunu belirten ürün satıcıları, imkânı olan vatandaşların doğal enerji kaynaklarına yönelmesini tavsiye etti.
“Tarım sektörün talebi son zamanlarda çok oluyor”
Aksaray’dauzmanlar, aşırı sıcakları ekonomik olarak kullanmak için güneş enerji sistemlerine yönelimin olduğunu belirtti. Tarımsal faaliyetlerde güneş enerjisinin önemli bir işlevi olduğuna değinen uzmanlar, “Hem yüksek sıcaklıklar hem de ekonomik olarak tasarruf etmek için güneş enerji sistemlerine talebi artırıyor. Güneş enerji sistemi devamlı satışı olan bir mekanizmadır. Son günlerde devam eden aşırı sıcaklar nedeniyle güneş enerji sistemlerine ilgi yüksek. Güneş enerjisinde önemli olan enerjiyi sabit bir şekilde alabilmek. Kurulan sistemlerin maliyeti kapasitesine göre farklılık gösteriyor. Birim maliyeti yaklaşık 1 dolar civarında. Kurulduğu zaman yaklaşık 6-7 yıl gibi bir sürede kendini amorti edebiliyor. Kurulumlar daha çok tarımsal faaliyet gösteren kuruluşlara yapılıyor. Tarım sektörün talebi son zamanlarda çok oluyor. Ticari olarak bakıldığında bu güneş enerji sistemleri biraz daha kârlı geliyor. Üretim ne kadar fazla olursa bu sistemler çalıştığı zaman o kadar kazanç elde edilebiliyor. Konutlardan daha çok ticari alanda kullanılıyor” diye konuştu.

Haber Avni Kuru