Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Günbatımı ile büyüleyen Tuz Gölü hafta sonu için en doğru lokasyonlardan

Aksaray’ın sevilen turistik yerlerin

Aksaray’ın sevilen turistik yerlerin birisi olan Tuz Gölü, gerek şehir içerisindeki gerekse ülke genelindeki ziyaretçiler tarafından yılın bu zamanları ülkenin en uğrak alanlarından birisi olarak ön plana çıkıyor.

Tuz Gölü’nün Türkiye’nin e önemli sulak alanlarından birisi olması nedeniyle yılın bahar aylarında Anadolu yöresine gelerek burada bulunan Flamingolar, görenleri büyülemeye devam ediyor. Mevsimsel bir göç hareketi olarak değerlendirilen Flamingoların gelişi, her yıl Aksaraylı vatandaşlar tarafından dört gözle beklenirken, aynı zamanda Türkiye’de pek çok fotoğrafçının de beklediği tarihler arasında yer alıyor.

Tuz Gölü, Türkiye’nin en büyük 2’inci gölü olarak ön plana çıkarken özellikle Şereflikoçhisar ve Eskil bölgesindeki esnaflara gelir getirmesi de ekonomik açıdan önemli olarak değerlendiriliyor.

Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 40’ını sağlaması ve yılın har aylarında turizm potansiyelini desteklemesi gibi önemli nedenlerle ülke içerisindeki önemli varlığını korumaya devam diyor. Aksaray’da hafta sonu için oldukça verimli bir lokasyon olabilecek olan Tuz Gölü, gün doğumu ve gün batımları ile ziyaretlerini büyülüyor.

Haber: Ağustos Gerçe