Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜN, YETİM ÇOCUKLARIN GÜNÜ OLDU

aksaray belediyesive aksaray İnsani

aksaray belediyesive aksaray İnsani yardım derneği İhh tarafından “dünya yetimler günü”dolayısıyla bir program düzenlendi. Çocuklar kendi günlerinde luna parkagiderek doyasıya eğlendiler. aynı günü akşamında ise iftarda bir arayageldiler.

yetİm Çocuklar İÇİn eĞlence gÜnÜ oldu

dünya yetimler günümünasebetiyle luna parka giden çocuklar, çarpışan arabalara, dönme dolaba,korku tüneline, gondola, tırtıla, atlıkarıncayabinerek gönüllerince eğlendiler.

eĞlenceden sonra İftar

lunaparkta güzel birgünü geride bırakan çocuklar, aynı günün akşamında aksaray belediyesi ve İhhtarafından düzenlenen iftara katıldı.

İftar programına milletvekilimustafa serdengeçti, aksaray valisi aykut pekmez ve eşi yeşim pekmez, belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı ve eşi hasibe yazgı,   aksaray İl emniyet müdürüali karabağ ve eşi reyhan karabağ,  İl milli eğitim müdürü h. Ömer kartal,İhh İnsani yardım derneği başkanı Önder Özkan, resmi kurum müdürleri ve siviltoplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda yetim çocuk katıldı

İftarın açılışkonuşmasını yapan İhh başkanı Önder Özkan 5 yıl önce İhh’nın  teklifi ile İslamişbirliği teşkilatında 57 İslam ülkesinde 15 ramazan dünya yetimler günü olarakkabul edildiğini ifade etti. Özkan “ 5 yıldır biz bu şekilde bir arayageliyoruz ve milletçe bizlere emanet olan çocuklarımızla sürekli vakitgeçiriyoruz. allah’a hamd olsun gönüllü arkadaşlarımızla beraber ve başta sayınvalimiz, belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşlarımızla,hayırseverlerimizin destekleriyle bugüne kadar büyüdük büyüdük bugünleregeldik. Çok olumlu somut gelişmelere şahit olduk. Çocuklarımızı inşallahtopluma kazandıracağız dedik.emin adımlarla gidiyoruz.

başkan yazgı, ramazanayının huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek “ ramazanayında birçok iftarımız oluyor ama benim en çok önemsediğim ve en çok değerverdiğim itfarlardan bir tanesi sizlerle yaptığımıziftar.  bizler göreve geldiğimizden beriİhh ile beraber ramazan ayının 15’inde böyle bir program yapıyoruz..Öncesindeçocuklarımız lunaparkta eğleniyorlar. Şunu özellikle söylüyorum sayın valimizinkıymetli eşleri ve değerli eşimin çocuklarımıza bizlerden daha güzelbaktıklarını ve onların her türlü programlarında her zaman yanlarındaolduklarını ifade etmek istiyorum. onlara özel teşekkür ediyorum gerçekten bunuhak ediyorlar. yetimin esas koruyucu kollayıcısı allah. bizlerde bu emanetlerien güzel şekilde değerlendirmek ve onlara hizmet etmek için varız. sizlerehizmet etmek aslında peygamberimize hizmet etmektir. o nedenden dolayı sizleregeldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ak parti aksaraymilletvekili mustafa serdengeçti ise yaptığı konuşmada yetimlerin çok kıymetliolduklarını ifade ederek “dünya yetimler gününün bütün yemeklerine katılmayıkendime bir görev saydım çünkü bende bir yetimim.5 yaşında yetim kalmış birkardeşiniz olarak aranızdayım. sizin yaşadığınız bütün sıkıntıların hepsinikendim bizzat yaşamışımdır. bütün dünya ve kâinat sevgi üzerine yaratılmış.cenabı allah aşk ile yaratmış dünyayı. İnsanı. aldığımız her nefes yediğimizher yemek yaşadığımız her dakika muhammed aşkına allah’ın bize bir lütfu.  aşk ve sevgi bu kâinatın özünü oluşturuyor.Çocukları sevmeyen insanın kalbinde bir maraz ve bir hastalık vardır. böylemarazlı insanlarda allahtan toplumda azdır. biz nasıl çocuklarımızı nasıl böyleseviyorsak cenabı allah’ta babasını veya annesini aldığı yetimleri sizinsevdiğinizden milyon kat daha fazla seviyor. o yüzden yetim çocuklar çokkıymetli çocuklardır. onların yürekleri ellerinde. yetimlerin malı yenilmez.yetimlerin kalbi kırılmaz. yetimlerin saçlarını okşayıp sevgi gösterirseniz çoksevap kazanırsınız. peygamber efendimizin buyurduğu gibi cenneti kazanırsınız.”dedi.

yapılan konuşmalarınardından İhh tarafından vali aykut pekmez ve belediye başkanı haluk Şahinyazgı’ya yetimlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür edilerek hediyeverildi.

haber merkezi

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksarayspor, Karadeniz fırtınasına karşı
Sıradaki Haber Aksaray Ege’de kaybetti; Karadeniz’de kazanmak istiyor!