Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görünmeyen şehir; Aksaray’ın altında yatan dev dönüşüm!

Aksaray Belediyesi’nin alt yapıda

Aksaray Belediyesi’nin alt yapıda yaptığı devrim niteliğindeki değişim, şehrin altında yatan gizli dünyayı gün yüzüne çıkarıyor.

 

Aksaray Belediyesi, şehirdeki alt yapıda sessizce yürüttüğü dönüşüm çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin altında, görünmeyen ancak şehrin geleceğini belirleyen önemli bir değişim yaşanıyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapılan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “86 km asbestli kanserojen boruyu yenileyerek 164 km yeni kanalizasyon hattı oluşturduk. Ayrıca, 33 km yağmur suyu hattı ve 236 km içme suyu hattı yaparak şehrin su ihtiyacı güçlendirildi. Bunun yanı sıra, 580 bin ton sıcak asfalt çalışması, 46 bin ton sahti kaplama, 209 bin metrekare karo kaplama, 101 bin metre tül bordur yapımı ve 65 bin metre kare parke kaplama çalışması gerçekleştirildi” dedi.

Belediye Başkanı Dinçer, bu projelerin sadece görünmeyen alt yapıyı güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda şehrin estetiğini ve konforunu artırdığını da vurguladı.

Şehir sakinleri ise yapılan bu dönüşümün, şehrin geleceği için önemli bir temel olduğunu ifade ediyor.

Aksaray Belediyesi’nin alt yapıdaki bu devrim niteliğindeki çalışmaları, şehirdeki değişimi ve geleceği belirleyen unsurları Aksaray Belediyesi sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile gün yüzüne çıkardı. Görünmeyen şehrin altında yatan dönüşüm, Aksaray’ın geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biri olarak öne çıkıyor.

Haber: Fatma Altınok