Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Görmeseler De Bowlingin Heyecan Ve Mutluluğunu Yaşadılar

aksaray’dailk kez bowling oynayan

aksaray’dailk kez bowling oynayan görme engelliler, görmeseler de duydukları seslerleheyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı   

aksaray’da ilk kez bowling oynayan görme engelliler,görmeseler de duydukları seslerle heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadı.aileleri ve arkadaşlarının yardımıyla bowling oynayan görme engelliler doyasıyaeğlendi.  

  aksaray’da 68aksaray görme engelliler gençlik ve spor kulübü derneği faaliyetleri kapsamındagörme engellileri bowling oyun sahasında bir araya getirdi. bir alışverişmerkezinin bowling oyun alanında bir araya gelen 7’den 70’e onlarca görmeengelli, hayatlarında ilk kez bowling oynamanın heyecanını yaşadı. ailelerininveya yakınlarının yardımıyla bowling atışlarını yapan görme engelliler, günboyu ilk kez oynadıkları bowlingin tadını çıkardı.

İlk kez bowlingoynayan 16 yaşındaki sümeyye nur Çağıran yaşadığı heyecanı ve mutluluğuanlatarak, “Çok güzeldi, heyecanlı. spor her zaman güzel olduğu içingüzeldi. heyecanlandım, devirebilme hırsı hissettim” dedi.

12 yaşındaki kardeşi merve nur Çağıran ise hayaledemeyeceği kadar mutlu olduğunu belirterek, “İlk defa bowling oynadım.Çok güzeldi. hayal edemeyeceğim kadar güzeldi. Çok güzel geçti, çok teşekkürediyorum. her ne kadar görmesem de yine de çok mutluydum” diye konuştu.

bir diğer görme engelli 30 yaşındaki Çiğdem dinç de ilketapta korktuğunu belirterek, “korktum ilk başta yapamam diye, yine de yaptımama” şeklinde konuştu.

  bowlinglobutlarının devrildiğini seslerden anladığını belirten 23 yaşındaki görmeengelli yusuf oğuz da “engelsiz bir hayat istiyorsak belli bir şeylerlemücadele etmek için bazı faaliyetler iyi oluyor. bowling de bunlardan birtanesi ve benim hayatımda tattığım ilk deneyimlerden bir tanesi. İlk defadenedim bowlingi burada. ortam gayet iyi. oyun keyifli, devrildiğini sestenanlayabiliyoruz az çok. tabii ki bu duygunun tarifi yok” ifadelerini kullandı.

  68 aksaray görmeengelliler gençlik ve spor kulübü derneği başkanı yusuf Çıtak ise “bugünburada görme engelliler için bir şenlik yapalım istedik. hiç yapmadıkları birspor. en azından eğleniyorlar bir şekilde başarıyorlar. amacımız da oydu zaten”dedi.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Gülağaç Kaymakamı Muhammed Fatih
Sıradaki Haber Sultanhanı ve Gülağaç Kaymakamları Gelişim İçin Buluştu!