İl genelinde yürütülen aşılama faaliyetleriyle hem hayvan kayıplarının önüne geçilmesi hem de hayvancılıkla geçinen üreticilerin ekonomik olarak korunması hedefleniyor.
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir tarafından yapılan açıklamada, şap hastalığının hem hayvanlarda verim kaybına yol açtığı hem de hayvansal üretimi olumsuz etkilediği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:
“Şap hastalığı, hızlı bulaşan ve hayvanların ağız, tırnak ve meme bölgelerinde yaralara neden olan tehlikeli bir virüs hastalığıdır. Bu hastalığa karşı en etkili yöntem, zamanında yapılan aşılamadır. Üreticilerimizin aşı takvimlerine dikkat etmeleri ve ekiplerimizle iş birliği içinde olmaları büyük önem taşımaktadır.”
Aksaray genelinde hayvanların aşılanması hedeflenirken, aşılama çalışmaları belirlenen takvim çerçevesinde ilerleyen günlerde de devam edecek.
Fatma Altınok

