Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GİRİŞİMCİYE SAKLAV’DAN ZİYARET

sultanhanı ilçesindeikamet eden üreticilerinden

sultanhanı ilçesindeikamet eden üreticilerinden ahmet sarı’nın kop kapsamında yaptığı tesis tarımve orman İl müdürü bülent saklav ve kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube müdürüadem İğdeli tarafından ziyaret edildi. 

Çiftçi ahmet sarı, 2012yılında kurduğu çiftlikte süt üretmeye başladı. ardından geçen yıl konya ovasıprojesi (kop) kapsamında tarım ve orman İl müdürlüğü’nün desteğiyleçiftliğini genişletti. Şu an günde 3 ton süt ürettiğini ifade eden ahmet sarı,şunları söyledi:
”süt üretimine 2012 yılında küçük birişletmeyle başladık. devletimizin ve tarım İl müdürlüğü’nün imkanlarındanyararlanarak 2018 yılı başında 2 bin metrekare alanda bir işletme kurduk.desteklemeden önce günlük 35-40 baş hayvanla, 300 ila 400 litre sütüretiyorduk. Şimdi 150 büyükbaş hayvanla, günlük 3 ton arası süt üretir halegeldik. İşletmemiz 1 milyona mal oldu. bunun 261 bin lirasınıdevletimizden sağım hane ve mandıra desteği aldık. kapasitemizi giderekarttırmayı düşünüyoruz” dedi.

aksaray tarım ve orman İlmüdürü bülent saklav da, konya ovası projesi kapsamında çiftliğe desteksağladıklarını belirterek, ”daha önce bu işletmemiz 35-40 büyükbaş hayvan variken,  şu an da 150 baş hayvana ulaştı. aynı zamanda ürettiği sütürahatlıkla satabilsin diye bir süt sağım ünitesi yüzde elli hibeli, gübresıyırıcı, 2 adet süt tankı, diğer ekipmanlarını da çiftlik geliştirmefaaliyetleri kapsamında çiftçimize verdik” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’ın yeniden il oluşunun 35. yılı; Başkan Dinçer’den tarihi açıklama!