Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLIYOR

2019 yılının ilk ayında

2019 yılının ilk ayında girişimcilik kursları hızkesmeden devam ediyor. geçtiğimiz yıl 765 girişimci adayı başarılı eğitimprogramlarının ardından işyerlerini açarak çalışma hayatı içerisinde girişimciolarak yerlerini aldılar. 2019 yılında da girişimci sayısını artırmak içinaksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü ile aksaray ticaret borsası iş birlikteliğinde50 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolüne imza atıldı. 

aksaray ticaret borsası, kosgeb, İŞkur, kadıngirişimciler kurulu, aksaray kadın girişimi Üretim ve İşletme kooperatifi,İş’te kadın güç’te kadın derneği ve aksaray engelli anneler derneğiişbirliğinde gerçekleştirilecek olan “girişimcilik kursları” devam ediyor. gençgirişimciler tarafından yoğun ilgi gören uygulamalı girişimcilik eğitimleri girişimcilerdengelen talep üzerine ihtiyaç doğrultusunda 50 kişilik girişimcilik kursuaçılıyor. müracaatlar bizzat girişimciler tarafından İŞkur ‘da gerçekleşiyor.

son müracaattarihi 7 Şubat 2019

son müracaat tarihi 7 Şubat 2019 olup, müracaatedeceklerin bizzat İŞkur ‘a müracaatı ve e-devlet şifresi ile kosgeb üzerindenişlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. uygulamalı girişimcilik eğitimi kursuiki grup halinde 14 – 17 Şubat, 18 – 21 Şubat tarihleri arasındagerçekleşecektir.

aksaray il ve ilçelerinde uygulamalı girişimcilik eğitimialan ve kendi işyerlerini açan girişimcilerin başarılı performansları gençgirişimci adayları açısından girişimcilik kurslarının tercih sebepleri arasındayer almaktadır.

İstihdamda dahafazla kadın eli protokolü

aksaray Çalışma ve İş kurumundan konuyla ilgili yapılanyazılı açıklamada;

“aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞ ve aksarayticaret borsası başkanı hamit ÖzkÖk tarafından 75 kişilik uygulamalıgirişimcilik eğitimi kursu protokolü imzalandı. İŞkur İl müdürü mahmut akkuŞ konuşmasındabilhassa ticaret borsası iş birlikteliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz bukurslarımıza dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kendi işinin patronuolmak isteyen gençlerimiz, kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımıza öncelikverme arzusundayız. sayın valimiz ali manti ‘nın himayelerinde ticaret borsasındaİŞkur, ticaret borsası, kadın dernekleri ve platformları ile işbirliğiiçerisinde “İstihdamda daha fazla kadıneli protokolü” imzalandı. bu protokol çerçevesinde bugün bilhassa aksaray genelindegirişimci kadın adaylarımıza ulaşmak istiyoruz. hedefimiz iş arayan değil, işverengirişimciler olarak çalışma hayatı içerisinde yer almalarıdır. bilindiği üzere ilimiz kadın istihdamında 4. sırada yeralmaktadır. bilhassa bir önceki yıla göre %73,27 ‘lik bir artış kadınistihdamında sağlanmıştır. cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan ‘ıntalimatları ve aile, Çalışma ve sosyal hizmetler bakanımız sayın zehra zümrütselçuk öncülüğünde ulusal istihdam stratejik hedefleri doğrultusunda kadınınişgücüne katılma oranı %41 ‘e çıkarma hedefimiz bulunmaktadır. aktif İşgücüprogramlarının önemli bir kısmını kadınlar oluşturmaktadır. 2018 yılında olduğugibi 2019 yılında da dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan gençlerimize vekadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık gerçekleşecektir.

2018 yılında yüzengelli ve eski hükümlü kendi İşinin patronu oldu

geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğumuz girişimcilikkurslarında 100 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız iş projelerini İŞkur ‘a teslimederek, 2018 yılında yeni girişimciler olarak kendi işlerinin patronu oldular.değişik mesleklerden kendi işlerini kurarak 50 bin tl ye kadar hibe desteğindenyararlandılar. bunun dışında da bu sertifikayı alan yüzlerce vatandaşımız kendiişini kurarak kendi işlerinin patronu oldular. temennimiz işgücü piyasasıiçerisinde artık gençlerimizin iş arayan değil, işveren gençler olmasınısağlamaktır.

ayrıca aksarayİlimizi yeni girişimciler İle buluşturmak İstiyoruz

14-17 Şubat 2019 ve 18-21 Şubat 2019 tarihlerindegerçekleşecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin, 25 ’er kişilikgruplar halinde, günde 8 saat olmak üzere toplam 4 gün süreceğini, 18 yaşınıdoldurmuş herkesin katılabileceğini, eğitim giderlerinin İŞkur tarafındankarşılanacağını ve kursa katılanlara (emekliler, çalışanlar vb. hariç) günlük20 tl cep harçlığı ödeneceğini, genel sağlık sigortası kapsamında primlerininyatırılacağını söyledi.

eğitimde girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrigeliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimci kavramı ve tecrübepaylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri,mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı, kavramı ve öğeleri, iş modeli, işplanına yönelik atölye çalışmaları yer alacak” ifadeleri yer aldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da Kurban Bayramı’nda yaşanan acı
Sıradaki Haber Aksaray’da nefes borusuna kaçan et parçası, 4 çocuk babasını hayattan kopardı!