Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GENÇLİK PARKI’NDA 2.ETAP BAŞLADI

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı’nın en büyük park projeleri arasında yer alan ve birincietabı hizmete açılan recep tayyip erdoğan gençlik parkının 2. etap çalışmalarıda başladı.

tacin mahallesinde 423dönümlük alan üzerine 3 etap şeklinde yapılacak olan recep tayyip erdoğangençlik parkı’nın 104 dönümlük 2. etap çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

aksaray belediyesinin 2017yılı içerisinde tacin mahallesinde başlattığı 3 etaptan oluşan, recep tayyip erdoğangençlik parkının 1. etabının İçerisinde bisiklet yolu, koşu yolu, çocuk oyunalanı, amfi tiyatro ile çeşitli türden ağaç ve çiçek çeşitleri yer alıyor.modern parkın 1.etabı fettah can konseri ile hizmete açılmıştı.

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin  yazgı, park içerisinegençlik merkezi yapılacağı müjdesini verdi.  başkan yazgı, 3 katlı olarak inşa edilecekgençlik merkezinde çok amaçlı bir konferans salonu, fuaye alanı ve kafeterya,kütüphane, bilgisayar odaları, sanat ve müzik atölyeleri, engelli faaliyetodaları ve kursların yapılabileceği eğitim odalarına yer verildiğini açıkladı.

başkan, gençlik parkının 2.etap kısmında 104 bin metrekareyi kapsayan yeni projede çocuk oyun alanları,birçok tesis ve spor komplesine yer verileceğini vurgulayarak, ayrıca alandabir adet biyolojik gölet ve 3 adet çok amaçlı meydan tasarlandığı belirtti.  

 park bahçe müdürlüğünden yapılan açıklamada iseparkta yapılacak çalışmalara ilişkin şu görüşlere yer verildi

“ 2. etap toplamı 104 dönümolup tüm sert zemin dokusu içinde yer yer oluşturulan çim alanların taşınmasifliğini kırarak yumuşak bir doku oluşturulması amaçlanmıştır. bölgeselolarak ayrılan geniş yeşil alanlarda ise kent korusu oluşturulmuş; proje,  kitlesel ağaçlarla bitkisel anlamda zenginleştirilmiştir.

selçuklu süs havuzu daireselalanına saplanan bağlantı yolu ile lokanta ve çevresini sınırlayan daireselalana saplanan lineer yol, yıldız platformu ve ay meydanı’nı uluırmak’ın 2yakasında birleştirir. bu alanları toplanma, buluşma, geçiş vb. gibiişlevlerinin yanında içinde vakit geçirilen, dinlenilen bir yaşam alanı olmasıamaçlanmıştır. alan boyunca uluırmak aksına paralel olarak konumlandırılmış çimalanlar ve yansıma havuzlarıyla desteklenen oturma birimleri yolun ulaşımişlevine ek olarak yola mekânsal bir değer katmıştır.”

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği
Sıradaki Haber Aksaray’da bugün hava nasıl olacak?