Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gençlere, Siber güvenlik pilot eğitimi verildi

Aksaray İl Gençlik ve

Aksaray İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ekipleri tarafından Siber Güvenlik Pilot Eğitimi verildi.

Cisco Eğitim Platformu ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen Siber Güvenlik Pilot Eğitimi, Gençlik Merkezinde gerçekleşti.

Gençlerin katılımıyla gerçekleşen programda; günümüzde siber tehditlere yönelik eğitici bilgiler verildi. Bununla birlikte yazılım hakkında öğretici sunum yapıldı.

Ağ kullanımı ve internet kullanımı üzerine durularak, gençlere verilen eğitim ile internet kullanımında temel IT (Information Technology) ve güvenlik bilgilerine sahip olunması hedeflendi.

Siber güvenlik Pilot eğitiminin verilenmesinde gençlere; günümüz siber saldırılarında kullanılan araç ve teknikleri kullanabilmesini sağlayarak, siber güvenlik konusunda kontrol ve denetim altında uzman yetiştirmek amacıyla gençler bilgilendirildi. Networkler, yazılımlar, cihazlar ile verilerin korunması için süreç ve uygulamaların tamamı ele alınarak gençlere siber saldırılarına yönelik hazırlıklı olmaları yönünde eğitim verildi.

Gençlik merkezinde gerçekleşen eğitimin ardından gençlere siber güvenlik pilot eğitimini aldıklarına yönelik sertifika verildi.

Haber: Fatma Altınok