Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç sporcu Aksaray’ın gururu oldu

Aksaray’da hakemlik görevini başarıyla sürdüren Kadın Bölgesel Hakemi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Gözlemci Derneği Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Esra Sağlam, önemli bir başarıya daha imza attı.

Aksaray’da hakemlik görevini başarıyla

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yürütülen Hakem Gelişim Programı kapsamında, TFF Riva Tesisleri’nde bugün düzenlenecek Kadın Atletik Performans Değerlendirme Kampı’na davet edilen Sağlam, Aksaray’ın gururu oldu.
Kendisini bu önemli programa davet eden MHK’ya teşekkürlerini ileten Esra Sağlam, hakemlik kariyerine değer katacak bu tür programların, gelişimi için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Aksaray’daki futbol camiası, Esra Sağlam’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Kadın Atletik Performans Değerlendirme Kampı, TFF Atletik Performans Departmanı’nın koordinasyonunda gerçekleştiriliyor. Kampın ilk ve ikinci gününde hakemlere saha antrenmanları uygulandı ve tüm hakemlerin vücut yağ ölçümleri alındı. MHK tarafından belirlenen hakemler ve VAR kadrosu, VAR Merkezi’nde teorik, simülasyon ve güncelleme çalışmaları yürütürken, seminer MHK ve Joao Capela’nın koordinasyonunda gerçekleşti.
MHK Hakem Gelişim Programları çerçevesinde sürdürülebilir eğitim çalışmalarına da önem veriliyor. Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakkı Aktaş’ın katılımıyla çeşitli eğitimler düzenleniyor. Eylül ayı eğitim programının bir parçası olarak, Alan Snoddy’nin eğitimlerine katılan ulusal eğitimciler tarafından hazırlanan ve MHK’nin onayından geçen eğitim paketi, illerdeki Klasman, Bölgesel, İl hakemleri ve gözlemcilerinin katılımıyla MHK İl Eğitimcileri tarafından gerçekleştiriliyor.
Seminerin ikinci gününde, Üst Klasman Hakemleri, Yardımcı Hakemler, FIFA Kadın Hakemleri ve Yardımcı Hakemleri, TFF Riva Tesisleri’nde gerçekleştirilen FIFA fitness testiyle atletik performanslarını değerlendirme fırsatı buldu. Bu testler, TFF Atletik Performans Departmanı’nın koordinasyonunda, MHK tarafından düzenlendi.
Esra Sağlam’ın bu programa katılması, Aksaraylı hakemlerin ulusal ve uluslararası alandaki başarısını bir kez daha ortaya koyuyor. Aksaray’da futbol hakemliği adına atılan bu önemli adım, genç hakemlere de ilham kaynağı olacak.

Ağustos Gerçe

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklama
Sıradaki Haber Çocuk Aktivite Merkezinde gelişim kursları başlıyor, son başvuru ne zaman?