Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç MÜSİAD istihdamda ve üretimde öncü

Aksaray Genç MÜSİAD Başkanı

Aksaray Genç MÜSİAD Başkanı Said Sametoğlu Aksaray MÜSİAD Şube Müdürü Ufuk Doğan, Genç MÜSİAD Başkan Yardımcısı İsmet Şafak AR, Yönetim Kurulu üyeleri Talha Arıbaş, Muhammet Topaç ve Mevlüt Soğukpınar gazetmizi ziyaret ederek gündeme dair konulara değindiler.

Burada açıklama yapan Aksaray Genç MÜSİAD Başkanı Said Sametoğlu; “Genç MÜSİAD ne iş yapar diye soruyorlar bize bazen. Bizim Genç MÜSİAD’ın amacı Türkiye’deki şu an hali hazırdaki genç iş insanları arasındaki en önde gelenlerden biri biziz ve nitelikli gençlik STK’sı olarak da biz kendimizi öyle görüyoruz. Çünkü bizdeki bütün arkadaşların hem yaşı genç hem de yanında bir miktar insan istihdam ediyor. Ekonomiyle alakadar, iş insanı vasfında insanlar.” ifadelerini kullanarak MÜSİAD’ın genç istihdamı konusundaki rolünden söz etti.
Başkan Sametoğlu sözlerinin devamında; “tabii bizim genç MÜSİAD’da amaçladığımız şey nedir? Lise çağından itibaren gencin eğer kendi işini yapmak istiyorsa kendi işini yapmasına vesile oluyoruz veya personel istihdamı olacak şekilde eleman da yetiştirebiliyoruz. Genç MÜSİAD tabii bunu nasıl yapıyor? Genel olarak bir kişi öğrencilikteyken Genç MÜSİAD’a girse burada üniversite hayatı boyunca hem kendini yetiştiriyor. Fikri varsa fikri için bir zemin buluyor, sermaye bulabiliyor, sermayesi varsa bunu faaliyete dökebiliyor. Faaliyete döktü, üretti sonrasında alıcı ve tedarikçi bulabiliyor. Diyelim ki üretti ve satacak dünya global bir ağ bulabiliyor.” Genç MÜSAİD’ın bir gencin iş hayatındaki gelişim süreci içerisindeki etkilerine değindi.

Genç MÜSİAD adına önem arz eden hususlar arasında değerlerin daima başta bulunduğunu ifade eden Sametoğlu, “ MÜSİAD ve Genç MÜSİAD’ın olayı ortak paydada değer etrafından birleşen insanların bir araya gelmesi. Hem iş insanı olacak hem de değerler etrafında ortak payda da birleşeceğiz ki beraber olabilelim. MÜSİAD bu manada bizi örgütlüyor ve Genç MÜSAİAD’ın en büyük amacı aslında, örnek bir emsal teşkil edecek genç iş insanları oluşturmaya çalışıyoruz.” sözleriyle genç iş insanları oluşturma yolundaki çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Genç MÜSİAD Başkanı Said Sametoğlu gazetemize gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında Yenigün Gazetesi Sorumlusu Yaşar Karatay’a “Gelecekte Var Olmak İnovasyon” adlı kitabı hediye etti.

Haber: Avni Kuru

Şanlı bir zafer, kutlu bir
Sıradaki Haber Zafer bayramı büyük coşkuyla kutlanıyor