Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç Kızlar Hentbol Şampiyonası başlıyor!

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024 faaliyet programı kapsamında düzenlenen Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası, 11-15 Haziran tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek.

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024

Şampiyonaya, Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplam 16 takım katılıyor.

Şampiyonaya katılacak takımlar arasında; Aksaray Belediyespor, 1955 Batman Belediyespor, Üsküdar Belediyespor, Gaziantep Nurdağı Halk Eğitim Spor Kulübü, On Otomosyon Defne Spor Kulübü, Samsun Hentbol, Sivas Belediyespor, Ankara Gençlik Merkezi Spor Kulübü, Ankara Yenimahalle Belediyesi, Armada Praxis Yalıkavak, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Anadolu Üniversitesi, Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü, Kastamonu Dinamikspor ve Arena Hentbol takımları yer alıyor.
Şampiyonanın fikstürü, Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan tarafından Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Fikstür çekimi sonrasında takımlar 4’erli gruplar halinde 4 gruba ayrıldı. Aksaray Belediyespor, C Grubu’nda yer aldı ve grup maçlarında 1955 Batman Belediyespor, Üsküdar Belediyespor ve Gaziantep Nurdağı Hentbol takımları ile mücadele edecek.
Karşılaşmalar, Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu, Yeni Mahalle İlçe Spor Salonu ve Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu olmak üzere üç farklı salonda oynanacak. Grup maçları sonunda gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar, çapraz eşleşme ile çeyrek final, yarı final ve final maçlarına çıkma hakkı kazanacak.
Aksaray Belediyespor Antrenörü Serkan Pala, hedeflerinin Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda final oynayarak şampiyonluk olduğunu belirtti. Pala, “Bugüne kadar katıldığımız tüm şampiyonalarda final oynama başarısı gösterdik. Küçükler ve Yıldızlar kategorilerinde final maçlarında kaybettik. Bu şampiyonada final maçını kazanarak Aksaray’a Türkiye Şampiyonu olarak dönmek istiyoruz. İlk maçımızı Gaziantep Nurdağı Takımı ile oynayacağız.” dedi.
Avni KURU

Nevşehir'in Göreme beldesinde otomobille çarpışan
Sıradaki Haber Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü