Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Değirmenci “Amacımız Aksaray’da genç dinamik girişimcilerin sayılarını arttırmak”

Türkiye Odalar ve Borsalar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aksaray Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Sami Değirmenci ve beraberindeki heyet Yenigün Gazetesini ziyaret ederek çalışama ve projelerinden bahsetti. Aksaray’da genç girişimcilerin sayını arttırmak ve gençlerin kendi işlerini ya da şirketlerini kurabilecek potansiyele sahip olabilmeleri adına çalışmalar yürüten Genç Girişimciler Yönetim Kurulu, gençlerin üniversite hayatında kendi kariyerlerine yönelik hedeflerini belirlemelerini sağlamayı hedefliyor.

TOBB Aksaray Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Sami Değirmenci, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Demir, Tolgahan Doğan, Furkan Çakır, Fatih Demir Yenigün Gazetesi Sorumlusu Yaşar Karatay ile bir araya geldi.

TOBB Aksaray Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Değirmenci ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, “Kurulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Rıfat Başkanımızın önderliğinde Genel Başkanımız Ali Sabancı, Aksaray’da da genç dinamikten kurulu 50 kişilik bir yönetim kurulu ekibimiz var. Aynı zamanda Üniversite oluşumumuzu da yeni başlattık. Üniversite genç girişimciler kurulumuzu da konseyimizi de açtık. Akabinde lise oluşumlarımızla beraber şuan Aksaray’da 100 kişilik bir kitleye sahibiz. Asıl amaçlarımızdan en önemlisi Aksaray’da genç dinamik girişimcilerin sayılarını arttırmak. Her geçen yıl aile şirketlerinden değil de kendi şirketleriyle beraber Aksaray’da çoğu gencimiz kendi şirketlerini ve kendi işlerini kuruyorlar” dedi.

Değirmenci konuşmasının devamında ise, “Bu nedenle üniversite de şöyle eksiklerimiz var. Mesela üniversitede de bir, iki, üçüncü sınıfta çocuklar bazı şeylerin kavramını alamıyorlar ne yazık ki dördüncü sınıfa geldiklerinde ‘eyvah biz ne yapabiliriz, nereye gideceğiz, nerede çalışacağız, okul bitiyor’ diyorlar biz bunu şöyle değerlendirdik. Üniversite birden itibaren hem stajlarını hem de üniversitedeki aktif eğitimlerini, gelişimleri için seminerlerimizi, panellerimiz bu doğrultuda vererek üniversite de birçok mühendislik topluluğuyla İBB Dekanlığıyla beraber ortak çalışma yürütüyoruz” şeklinde konuştu

Aksaray’daki en büyük boşluğa değinen Değirmenci konuşmasında, “Bu nedenle de gençlerimizi üniversite birden itibaren eğitimine ve gelişimine organizedeki fabrikaların sayesiyle onlara önderlik yapıyoruz.  Amacımız bu, Aksaray’daki en büyük boşluk genç STK’lar ve genç STK’lar hiçbir konuda bu kadar aktif olan bir STK görmedik. Aynı zamanda taraftar grubunda yönetimindeyim ama burası ayrı bir dünya” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok