Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELECEK İÇİN HAYALİNİZ BÜYÜK OLSUN

aksaraybelediye başkanı haluk Şahin

aksaraybelediye başkanı haluk Şahin yazgı kariyer günleri kapsamında Şehit pilot hamzagümüşsoy fen lisesi’nde öğretmenler ve öğrencilerle buluşarak gelecek vekariyer planlaması hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

okulunkonferans salonunda düzenlenen söyleşi programına aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı’nın eşi hasibe yazgı, okul müdürü ramazan Ünal Çokkayışlı,öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

tarihiçok sevdiğini ifade eden başkan yazgı, konuşmasında, fatih sultan mehmet, pirimehmet paşa,  leonardo diserpiero da vinci,jules verne vedünyaca ünlü fizikçi mıchıokaku’dan bahsederek öğrencilere tarih ve gelecekleilgili çok önemli bilgiler aktardı.

 konuşmasındaaksaray’ın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından bahseden başkan yazgı“tarihi çok seven bir insanım. Özellikle ülkemizi çok ileri noktalara götüren büyüklerimizeönem veriyorum. 2. kılıçaslan’ın burayı nasıl imar ettiğini ve bunu yaparkenhayatında onu nelerin büyük noktalara getirdiğini çok iyi takip eden biriyim.yine aynı şekilde piri mehmet paşa strateji uzmanıdır. kanuni ve yavuzdöneminde sadrazamdır. yani dünyanın en büyük devletinin 2. adamıdır ve buadamın yetişme tarzını hayat hikâyelerini ve dünyaya bakışlarınıincelediğinizde aslında kendimizden de çok mükemmel örnekler olduğunu bir keredaha görmekteyim. niye? Özellikle bu isimleri söyledim, çünkü ikisinin deyetiştiği noktalar aksaray’dır. aksaray’ın böyle bereketli ve güzel topraklarıvar.” şeklinde konuştu.

başkanyazgı “ bu anlattığım insanların hepsinin ortak özelliği hepsi hayal kuruyor.hepsinin ideali var. hedefi var. bir kere hayatınızda idealiniz ve hedefinizyoksa hiçbir şey yapamazsınız. olduğunuz yerde kalır bir santim dahiilerleyemezsiniz. hayaliniz büyük olsun. korkmayın.ben belediye başkanı olmadanönce belediye başkanlığının hayalini kuruyordum. başkan olduğum zaman ne türprojeleri hayata geçireceğimin hayallerini kuruyordum. bu hayallerim var kionun için bu çalışmaları yapıyorum. bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim.sizler hayatınızda birçok insanı tanıyacaksınız o insanlardan verimli olanlarlaoturup konuşun. değerlendirmelerinizi onlarla yapın. sizin hayatınıza yönverecek size gelecekle ilgili yaşamınızla ilgili, toplumla ilgili sizlere güzelörnekler sunabilecek insanlarla oturup sohbet edin onlarla konuşun.

başkanyazgı, bizler belediye olarak birçok imkânları sunmaya çalışıyoruz. sizlerinyerine gelecek olan küçük kardeşlerinizi yetiştirmek için yeni yapacağımızprojeler var. bu projede robotik kodlama dediğimiz bir kodlama var.Çocuklarımıza bunların eğitimlerini vereceğiz. bilimsel anlamda ne tür faaliyetleryapabiliriz bunların üzerine eğiliyoruz. onun dışında okuma gruplarımız var.orada bir yazarın birçok kitabını okuyarak o yazar hakkında fikirlerinizidüşüncelerinizi geliştiriyorsunuz. mutlaka öyle toplantılara katılmanızıisterim. Önce bilim, önce akıl, önce mantık ama bunu da sizlere tamamlayacakolan tabi ki dinimiz. bunuda allah rızası için doğruyu anlatan insanlardanöğrenmenizi çok isterim. elimizde kur’an’ımız var. hadisimiz var. bunları doğruolarak okuyup hayatımıza yön verecek şekilde kendimizi geliştirirsek zordakaldığınız da size yardımcı olacak allah’tır. hepimizin hayatında zorluklarolmuştur. ama bir elimizde kur’an bir elinizde allah’a iman olduktan sonra sizihiç kimse kandıramaz ve yanlış yola saptıramaz. lütfen geleceğinizi nasılşekillendireceğinizi öğrenin.”

yapılankonuşmanın ardından okul müdürü ramazan Ünal Çokkayışlı kariyer günlerinde öğrencilereaktardığı çok değerli bilgilerden dolayı aksaray belediye başkanı haluk Şahinyazgı’yateşekkür plaketi verdi.

başkanyazgı ise başarılı olan öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!