Bir üniversite düşünün… Sadece dersliklerde teorik bilgiyle yetinmeyen, öğrencilerine gerçek dünya koşullarını birebir yaşatan, onları sektörle iç içe yetiştiren bir eğitim vizyonu… Artık bu vizyon gerçeğe dönüşüyor!

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun açılışını yaptığı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlı Elektrik-Enerji ve Motorlu Araçlar-Ulaştırma Teknolojileri bölümleri için inşa edilen yeni atölye binası, mesleki eğitimi bambaşka bir noktaya taşıyor.
Dikkat! Bu sadece bir bina açılışı değil… Bu, geleceğin şekillendirildiği bir dönüm noktası! 4 derslik ve 8 uygulamalı derslikten oluşan bu tesis, öğrencileri sadece mezun etmeyecek, onlara sahada karşılaşacakları zorlukları birebir yaşatacak. Artık öğrenciler, laboratuvarlarda enerji akışlarını analiz edecek, motorları söküp yeniden monte edecek, sektördeki en ileri teknolojileri elleriyle deneyimleyecek.
Açılış töreninde konuşan Cengiz Aydoğdu, projenin sıradan bir eğitim yatırımı olmadığını, doğrudan ülkenin geleceğine yapılan bir hamle olduğunu vurguladı. “Bugün burada yalnızca bir binanın açılışını yapmıyoruz. Bugün, gençlerimizin yarına daha güçlü bir şekilde hazırlanmasının temelini atıyoruz. Burada yetişen öğrenciler, sadece mezun olmayacak, sahaya hazır, alanında yetkin bireyler olarak çıkacaklar!” dedi.
Aydoğdu sözlerine, Elektrik-Enerji bölümü öğrencileri, burada enerji sistemlerini gerçek zamanlı olarak test edecek, motor teknolojileri üzerine çalışanlar ise sektördeki en güncel gelişmeleri uygulamalı olarak öğrenecekler. Artık bu bölümlerde eğitim almak, kitaplardan formüller ezberlemekten çok daha fazlasını ifade edecek diye konuşan Milletvekili Aydoğdu;Bu yatırım, yalnızca öğrencilerin değil, sektörün de geleceğini şekillendiriyor. Üniversite yönetimi, atölyenin modern eğitim sistemine entegre edilmesiyle birlikte bölgedeki en nitelikli iş gücünün buradan yetişeceğini belirtiyor.
Artık üniversitemiz, yalnızca ders anlatan değil, öğrencilerini sahaya hazırlayan, onlara rekabet avantajı kazandıran bir eğitim anlayışıyla öne çıkıyor. Peki, bu dönüşümün farkında mısınız? Öğrenciler, sektör ve hatta ülke… Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Diyerek sözlerine son verdi.
Fatma Altınok

