Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELECEĞİMİZİN TEMİNAT ÇOCUKLARDIR

vali pekmez: “ulu Önder

vali pekmez: “ulu Önder atatürk bu bayramı milletegemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan etti”

23 nisan ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı ile t.b.m.maçılışının 98. yıldönümü dolayısıyla İl milli eğitim müdürü hacı Ömer kartalberaberinde kılıçarslan ortaokulu müdürü mahmut göktaş, okul öğretmenlerindenneşe memiş ve öğrencilerden oluşan heyet ile aksaray valisi aykut pekmez’imakamında ziyaret etti.

vali pekmez ziyarette çocuklarla bir süre sohbetetti.  23 nisan tarihinin anlamı ve önemihakkında soru sorduğu çocuklara gelecekte yapmak istedikleri meslekler hakkındabilgi aldı.

vali pekmez; türkiye büyük millet meclisi’nin 23 nisan1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemligün büyük önder mustafa kemal atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuzakadar koruyacak olan çocuklara armağan ettiğini söyledi.

dünya’da başka hiçbir ülkede böyle bir çocuk bayramınınolmadığını kaydeden vali pekmez; çocuklardan bunu iyi anlamalarını vekendilerini en iyi şekilde yetiştirmelerini isteyerek; “atatürk’ün sizlereduyduğu güven ve inanca layık olmak en önemli görevinizdir.’ dedi.

valilik makamına çocuklar oturdu

ziyarette; 4. sınıf öğrencileri zeynep hazalküçükbıçakçı, ceyda tınkılıç, mürsel Öğe, zeki tuna Özdil sırasıyla valilikmakamını devreden vali aykut pekmez; yeni görevlerinde başarılar dileyerekaksaray’da eksikliğini gördükleri ve yapılması gerekenlerle ilgili talimatverebileceklerini söyledi.

aksaray’da çocuklara yönelik yapılan etkinlik vefaaliyetlerin arttırılmasını isteyen Çocuk valililer aksaray’ın daha yeşilgörünüme kavuşması için çalışmaların arttırılmasını istediler.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren vali pekmez; İl millieğitim müdürü hacı Ömer kartal, okul müdürü serhat aslan ile türkçe Öğretmenihatice sungur ve öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek 23nisan ulusal egemenlik ve Çocuk bayramını kutladı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Dinçer; “Kurban, bizlere verilmiş olan nimetlere şükretmenin, paylaşmanın ve cömertliğin ifadesidir”