Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Geleceğimizi Hep Birlikte Alacağız

  Aksaray Cumhuriyet Halk

 

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Atatürk Heykeli önünde çelenk bırakma programı gerçekleştirdi. İl Başkanı Hacı Ali Keleş gençler eşliğinde Atatürk Heykeli önüne çelenk bıraktı. Gerçekleşen program, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlarken programın devamında Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca günün anlam ve önemine ithafen konuşma yaptı.

İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca konuşmasında milli mücadele vurgusunu yaparak, “büyük mücadelemizi başarıyla taçlandırıp, çalınan geleceğimizi hep birlikte geri alacağız” sözlerini kullandı.

Başkan Karaca günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasının başlangıcında 19 Mayıs 1919 günü çıkılan refah yolculuğuna değinerek, “Gazipaşa çok uzun ve zor bir yola 19 Mayıs günü çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıktığı bu zor ve meşakkatli yolda çokça engelle karşılaşmış vatan haini ilan edilmiş ve idam parmağını buraya yazılmıştır. İnandığı bu yolda, ne ferman dinledi, ne korktu, ne dinlendi. Huzurlu süreçlerden ülkemizi refah ve mutluluğa çıkarmak için hiç yorulmadan yoluna devam etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yorulmamak üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar diyerek ordusuyla büyük kurtuluş mücadelesi veren büyük kahraman oldu. Verilen bu büyük mücadele ve emek sonucunda Cumhuriyetimizi her birimize armağan etti. Değerli dostlarım, kıymetli arkadaşlarım inandığımız yoldan her birimizin asla yılmadan yorulmadan, devam etmemiz gerektiğini işte biz bu şekilde öğrendik.” sözlerini kullandı.

Sözlerinin devamında 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine vurgu yapan Başkan Karaca, “1919 yılında 1920 yılında ve 1923 yılından bugüne kadar verilen mücadele artık çok kritik bir duruma gelmiştir. Bizler bir seçim yapacağız. Neyi seçeceğiz? Bir bakalım mı? Ne mutlu Türk’üm diyene yazısını ırkçı bulup rahatsız olanları mı, göğsünü gere gere okuyup gösterenleri mi? Andımızı okumayanları yasaklayanları mı, yoksa Andımızı okullarda okutacak olanları mı? Ulusal bağımsızlığımızı tehlikeye sokarak sınırlarımızı kevgire çevirenleri mi, yoksa mülteci krizini akıl ve bilimle çözecek olanları mı? Kadın ve erkeği eşit olarak görmeyip, kadınları hor görenleri mi, yoksa kadınları el üstünde tutup tüm haklarını sonuna kadar verecek olanları mı? Değerli dostlarım, anayasanın ilk dört maddesiyle problemi olanları mı yoksa anayasanın ilk dört maddesi namusumuzdur, dokunamazsınız diyenleri mi?” ifadesiyle konuşmasını sürdürdü.

İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, “Değerli arkadaşlarım bizler belki 1919 yılının 19 Mayıs günü kadar olmasa da çok büyük bir mücadele içerisindeyiz bugün. Geleceğimiz, umutlarımız, hayallerimiz, barış, huzur ve özgürlük için bu mücadelede herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorundadır. Bu bir rica değil bu direkt bir emirdir. Bu emri veren ise bizlere umudu öğreten ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu hiç kimse unutmayacak. Bunu kimsenin unutmasını istemiyorum. 19 Mayıs 2023 gününde biz bugün bu meydandayız. Bizler 28 Mayıs 2023 gecesinde yine olacağız. Başaracağız dostlar, başaracağız. Büyük mücadelemizi başarıyla taçlandırıp çalınan geleceğimizi hep birlikte geri alacağız. Hani hep dedik ya yine diyoruz. Eyvallah başlıyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe