Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELECEĞİMİZİ GENÇLER İNŞA EDECEK

  belediye başkanı haluk

 

belediye başkanı haluk Şahin yazgı, müstakil sanayici veİşadamları derneği’nin (mÜsİad) düzenlediği genç sanayici veİslami İlimler fakültesi öğrencilerinin katıldığı kahvaltı programına katıldı.

programa belediye başkanı haluk Şahin yazgı, mÜsİad aksarayŞube başkanı eyüp dağdaş, atso başkanı cüneyt göktaş, genç mÜsİad gençlikkurulu başkanı mahmut aliç, İslami İlimler fakültesi dekanı prof. dr. necmettinaygün, fakülte dekan yardımcısı doç. dr. mehmet sami yıldız, genç mÜsİadüyeleri, sanayici ve İslami İlimler fakültesi öğrencileri katıldı.

mÜsİad aksaray Şube başkanı eyüp dağdaş, mÜsİad’ın kurulmaaşaması ve üstelendiği misyondan bahsetti. mÜsİad’ın ülke genelinde üslendiğisosyal sorumluluk projelerini sıraladı.

İslami İlimler fakültesi dekanı prof. dr. necmettin aygün,toplantıyı düzenleyen mÜsİad aksaray şubesine teşekkür etti. İslami ilimlerolarak birçok proje ve faaliyet yürüttüklerini açıkladı. akademik düşünce veeğitim programı (akdem) kapsamında İslami İlimler derneği eğitim merkeziinşaatının devam ettiğinin aktaran fakülte dekanı prof. dr. necmettin aygün, bumerkezde eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini açıkladı.

belediye başkanı haluk Şahin yazgı ise ve İslami İlimlerfakültesi öğrencileri bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. başkanyazgı, “tarihin birçok noktasında başkentlik yapabilecek ve stratejik konumdaolan ilimizde geçmişte birçok alim ulaması ve ilim sahibi kişiler yetişmiştir.bu ilim sahibi kişiler hem geçmişimize hem de medeniyetimize iz bırakmışlardır.

selçuklu ve osmanlı döneminde de aksaray’da yetişen ilimsahipleri vardır. cemalettin aksaray’ı ve onun yetiştirdiği molla fenari, yineaksaray’ın manevi Önderi somuncu baba ve oğlu yusuf hakiki baba aksaray’dametfundur ve eserleri vardır. bizler bu neslin devamıyız. sizler tarihimizintemsilcilerisiniz. bizim geçmiş tarihimiz sizlerin geleceğe nasıl hazırlanmanızgerektiğine ışık tutmalı.

ticaret erbabı olan mÜsİad’ın ilim sahibi ile buluşmasıbizim tarihimize ışık tutuyor. bizim ahilik kültürü izleri var bu günümüz de,bu toplantıda. ticaret sahibi ile ilim sahibi ne kadar güçlü olursa medeniyetinyeniden ihya edileceğini düşünüyorum.

bizler gençlerimize güveniyoruz. Çünkü geleceği sizler inşaedeceksiniz. bu yüzden sizin istekler ve talepleriniz bizler için önemli” dedi.

başkan yazgı, üniversite öğrencilerinin istek ve taleplerinidinledi. belediye olarak eğitim ve bilime her zaman destek verildiğiniaçıkladı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’ın yeniden il olmasının 35.
Sıradaki Haber Tarihi fotoğraflar ortaya çıktı: Aksaray’ın İl olma sürecindeki gizli kahramanlar