Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GAZETECİLİK FEDAKÂRLIK İSTEYEN BİR MESLEKTİR

aksaray gazeteciler cemiyeti başkanı

aksaray gazeteciler cemiyeti başkanı yaşar karatay 10ocak Çalışan gazeteciler günü’nün 58. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığına değinenbaşkan karatay “gazeteciler zor şartlar altında ve sorumluluk duygusuiçerisinde bir taraftan gelişen olaylar karşısında toplumu bilgilendirirken birtaraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu göreviniyerine getirmektedirler” dedi.

gazeteciliğin fedakârlık isteyen, zahmetli bir görevolduğunu belirten karatay, “basın mensuplarının haklarının korunması,çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesinin veiyileştirilmesi için tüm çalışmaların bir an önce yapılmasını gerektiğini belirterek,hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşması medyamıza daha da güçkazandıracaktır” diye konuştu.

Özgür basının, kamuoyunu doğru ve eksiksizbilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği, ölçüde, vatandaşlarınçevresindeki olayları, gerçekleri ve dünyayla bütünleşmesinikolaylaştırabildiğini anlatan karatay şunları kaydetti.

“yerel basınımız da, ilimizde olan gelişmelerkonusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprügörevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkinbir rol üstlenmektedirler. basın mensupları, görevlerini yaparken hukukunevrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerinesaygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. doğru haberizamanında verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yolgösterici değerler olmalıdır. bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde kamuoyununaydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkileringeliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemlikatkıları bulunan basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlıkmutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, elim
Sıradaki Haber Vali Kumbuzoğlu Gaziemir ve Güzelyurt’ta acıları paylaştı!