Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Filistinde yapılan katliama sessiz kalmayacağız!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da Filistin’e destek programları devam ediyor.

Aksaray’da Filistin’e destek vermek için Aksaray STK Platformu ve Milli İrade Platformunun ortak düzenlediği Filistin’e destek programı Cuma namazı sonrası Aksaray Ulu Cami önünde yapıldı.

Programa; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karaca, Yeniden Refah Partisi Serkan Şimşek, Hüdapar il Başkanı Bedih Çiftçi STK başkanları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Filistin’e destek amaçlı yapılan programda İsrail’in işgali sonucu açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 100’lerce kişi için İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından gıyabi cenaze namazı kılınarak tekbirler getirilerek İsrail’i protesto amaçlı basın açıklaması yapıldı.

STK Platformu adına Verenel Derneği Başkanı Serdar Seyirden açıklama yaptı. Verenel Derneği Başkanı Serdar Seyirden yaptığı ortak basın açıklamasında; “İsrail zulmünü lanetliyoruz soykırıma hayır diyoruz. 1917 yılında İngilizlerin saldırısı neticesinde Osmanlı Ordusu Filistin’den çekilmek zorunda kalmış; o andan itibaren önce İngilizler, ardından Siyonist terör örgütleri, 1948’den itibaren de İsrail, Filistinlilere yönelik sistematik soykırım uygulamışlardır” dedi.

“100 yılı geçkin sürede yüzbinlerce Filistinli katledilmiş, milyonlarcası topraklarından sürülmüş, kalanlar ise Gazze Şerdi ve Batı Şeria da açık hava hapishanesine mahkûm edilmişlerdir” diyerek sözlerine devam eden başkan Seyirden; “Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı dramın tarihte örneği yoktur. Filistin halkı, her türlü hakları ellerinden alınmış, açlığa, susuzluğa, yokluğa terkedilmiş, bizzat kardeşleri taralından yalnız bırakılmış, uluslararası hukuktan mahrum şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İsrail’in sistematik kitlesel saldırılarında bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci, okul, hastane ayrımı yapılmamakta, her yıl binlerce masum hayatını kaybetmekte, buna rağmen dünya soykırıma sessiz kalmakta, hatta İsrail’e koşulsuz, karşılıksız destek vermektedir. Birleşmiş Milletler ve Batılı güçlü devletler, tarihe kara bir leke olarak kazınmakta olan Siyonist soykırımı görmezden gelmekte, tüm ilkelerini çöpe atmakta, “medeniyet” maskesini çıkararak “barbar” yüzünü sergilemektedir” dedi.

Verenel Derneği Başkanı Serdar Seyirden açıklamasının devamında; “Filistin halkının sessizce ölmek ya da savaşarak ölmek dışında hiçbir seçeneği bulunmamaktadır. Altını çizmek isteriz ki, Filistin halkının, özellikle Gazze Şeridi’nde yaşayan mazlumların, insanlık dışı saldırılara, katliamlara ve soykırıma karşı verdiği mücadele bir istiklal mücadelesidir, haklı bir mücadeledir, meşru bir mücadeledir. Bizler, Aksaray STK Platformu’nun üyeleri olarak, öncelikle Filistin halkının bir asrı geçen umut, heyecan, sabır, dinamizm ve kahramanlık dolu mücadelesini hürmetle selamlıyoruz.

Bu kadar yokluğa, bu kadar terk edilmişliğe ve yalnızlığa rağmen, bir halkın, umudunu ve azmini hiç yitirmeden direniyor olması her türlü övgüyü ve takdiri hak etmektedir. Ayrıca belirtmeliyiz ki, Filistin halkının şanlı direnişi, sadece bir milletin var olma direnişi değil, aynı zamanda Kudüs savunmasıdır, yani İslam Ümmet’inin onur mücadelesidir. Kararlılık ve direnişleriyle İslam dünyasına öncü olan Filistinlilere her şart altında yardım etmeye, hiçbir şey yapamadığımız zamanlarda gönülden dualarımızı göndermeye devam edeceğiz.

Israil, Gazze’ye yönelik terör saldırılarını derhal durdurmalıdır” diyerek sözlerine devam eden Seyirden, “Birleşmiş Milletler insanlığın gözü önünde insanlığın katledilmesini önlemelidir. İslam ülkeleri ve Arap devletleri İsrail’in kural tanımazlığı ve şımarıklığı karşısında net, kararlı, cesur adımlar atmalıdır. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalıdır. Filistin yalnız değildir. Özellikle Türkiye her zaman tüm imkanlarıyla
Filistin’in yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Aksaray STK Platformu olarak Filistin davasını sarsılmaz şekilde savunmayı sürdüreceğiz. Yaşanan katliam ve soykırıma sessiz kalmayacağız. Hakkın, adaletin, insani değerlerin safında yer alacak, mazlumun yanında, zalimin karşısında duracağız. “Ama“lara, “fakat”lara aldırmadan, stratejiler, planlar, kurgular, senaryolar karşısında Allah’ın da bir hesabı olduğunu aklımızdan çıkarmadan, “inanıyorsanız, üstünsünüz” düsturuyla var gücümüzle ve en gür sedamızla Filistin’in yanında olmayı sürdüreceğiz. Filistin yalnız değildir. Filistin direnişi onurumuzdur” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Avni Kuru