Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Filenin Sultanları tarih yazdı: Türkiye Yarı Finalde!

Paris 2024 Olimpiyatları çeyrek finalinde Çin ile karşılaşan Türkiye Kadın A Milli Voleybol takımı muhteşem bir zaferle rakibini 3-2 yenerek yarı finale yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyatları çeyrek

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Filenin Sultanları, Türk halkının göğsünü kabartmaya devam ediyor. Olimpiyatlarda Hollanda’yı 3-2, Dominik Cumhuriyetini 3-1 mağlup eden Filenin Sultanları, İtalya’ya 3-0 mağlup olsa da önceki galibiyetleri çeyrek finale çıkmaya yetti.

Çeyrek finalde de South Paris Arena’da Çin ile karşılaşan Türkiye, il seti 25-23 kaybetti ancak yine pes etmedi. 2. Seti 25-21, 3.seti ise 26-24 kazanan Filenin Sultanları, durumu 2-1’e getirdi. 3. Sette büyük bir farktan geri dönen Filenin Sultanları, rakibine üstünlük kuramadı ve seti 25-21 kaybetti. Karar seti iki takımın da büyük mücadelesine sahne olurken Filenin Sultanları 15-12’lik skorla seti ve maçı kazanmasını bildi.

Vargas Yine Parladı

Olimpiyat Oyunlarının başından beri sergilediği yüksek performansla dikkatleri üzerine çeken Melissa Vargas, Çin karşısında da muhteşem bir oyunla takımının yarı finale çıkmasında başrol oynadı. 41 sayı bulan yıldız voleybolcu yine bütün dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye Olimpiyat Tarihinde İlk

Daha önceleri 2012 ve 2020 Olimpiyatlarına katılan Türkiye, en iyi derecesini 5. Olarak 2020 Olimpiyat Oyunları’nda elde etmişti. Filenin Sultanları, 2024 Olimpiyatlarında Çin’e karşı aldığı bu galibiyetle Olimpiyat tarihindeki en yüksek başarıyı elde etti.

Rakip Bu Akşam Belli Oluyor

Çin’i eleyerek tarihi bir zafer daha yaşayan Filenin Sultanları yarı finalde, Sırbistan-İtalya karşılaşmasının galibiyle karşılaşacak. Sırbistan-İtalya maçı bu akşam 22.00’da oynanacak.

Hakan Hidayet Deniz