Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fikret Dağ: “Muhtarlar, kara gün dostudur”

8 yıldır düzenli olarak

8 yıldır düzenli olarak 19 Ekim tarihinde kutlanan 19 Ekim Muhtarla günü, Aksaray’da yapılan etkinlikle kutlandı.
Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapılan kutlama etkinliğine, Köy Muhtarları Derneği Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı. Meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ve istiklal marşıyla başlayan programda söz alan Köy Muhtarları Derneği Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak: “Öncelikle günümü kutlu olsun diyorum. Tabii muhtar deyince köyünde, mahallesinde şefkat eli, mahallenin ağabeyi, babası, kardeşidir. Muhtarlarımız ilimizde, ülkemizde çok önemli görevleri üstleniyor. Ben 30 yıldır muhtarlık yapıyorum, 30 yıldır da bu görevimi onurla, gururla yürütüyorum. Muhtarlar günümüzü kutlayarak, nice muhtarlar günlerine diyorum” dedi.
Başkan Koçak’ın ardından kürsüye çıkan Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ, konuşmasının başında, İsrail’in Gazze’de bulunan hastane ve okula yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösterirken; “Sözlerime başlamadan önce İsrail’in, Gazze’de yaşlı, hasta, çocuk, kadın ayırmaksızın hastane bombalaması bir vahşet ve soykırımdır. En büyük insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu göz ardı etmek bu suça ortak olmaktır. İnsanlığın mahşeri vicdanı ile tarih nezdinde bu atak yargılanacaktır. İsrail’in soykırıma varan Gazze’ye saldırıları şiddetle lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.
Muhtarlar günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Dağ; “Devletimizin vatandaşa dokunan sıcak eli ve vatandaş nezdindeki devletin ilk kapısı olan muhtarlığa ilişkin özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak 19 Ekim 2015 tarihinde 29.500 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile muhtarlık müessesinin 19 Ekim 1829 yılında kurulması nedeniyle 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır” dedi.
Muhtarların görevlerinin önemine vurgu yapan Dağ; “Muhtar her zaman sahada olandır. Yüreğini ortaya koyan, zamanından, sağlığından, sosyal hayatından ve aile hayatından fedakarlık ederek, tüm samimiyeti ve tarafsızlığıyla mahalle halkına hizmet ederek, mahallenin sorunlarını dile getiren, devletin kurumlarına bildiren ve çözüm üretendir. Muhtar, gizli kalmak şartıyla mahallenin yetimini, öksüzünü, ihtiyaç sahibini gözeten dertlerine ortak olan yaşlısına hürmet eden, hastasına hekim, mağduruna avukat olandır. Muhtar zaman, saat, mesai gözetmeksizin görevinin başındadır. Aslında muhtar, kara gün dostudur. Muhtar, ulusal bir afette ve felakette de ön saftadır. Dün pandemi döneminde bugün ise asrın felaketi denilen 6 şubat depreminde olduğu gibi. Görevleri işlevsel alanları bakımından muhtarlıklar, dün olduğu gibi bugün de yerel ve merkezi yönetim noktalarının kesişimi konumundadır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Devletinden ve mühründen almaktadır. Bugünün muhtarlar günü seçilmesine vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımıza, Gazi Meclisimize, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu müessesede görev yapmış, bugün aramızda olmayan ebediyete göç etmiş, tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyor, tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz