Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fermuar liste ile seçime katılmak moral bozukluğuna neden oldu

ALİ ABBAS ERTÜRK MERAK

ALİ ABBAS ERTÜRK MERAK EDİLEN TÜM SORULARA CEVAP VERDİ:

Fermuar liste ile seçime katılmak moral bozukluğuna neden oldu

Aksaray’ın en çok konuşulan isimlerinden biri olan, gençlerin Ali Abi’si, Aksaray’ın Bizim Ali’si, Cumhuriyet Halk Partisi İl Eski Başkanı, 28. Dönem Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ile merak edilen tüm soruları konuştuk. Tüm sorularımıza açık yüreklilikle ve her zaman olduğu gibi cesurca cevap veren Ali Abbas Ertürk’ün, seçim süreci ve sonrasına dair açıklamaları okuyucularımız ile buluşmaya devam edecek. Bugün röportajımızın ilk kısmını yayımlıyoruz.

14 Mayıs seçimlerinde, Millet İttifakı’nın fermuar listesi ile İyi Parti çatısı altında 2. sıradan aday oldunuz. İyi Parti’nin kendi adayı ilk sıradaydı ve İyi Parti 1 milletvekili çıkardı. Aksaray’da seçim öncesi yapılan anketlerde, CHP’nin oylarının İyi Parti’den daha yüksek olduğu söyleniyor. CHP Aksaray Teşkilatı adaylar açıklanmadan önce kendi listesi ile seçime girmek istediğini söylemişti ancak CHP Genel Merkezi bunu dinlemedi. Sizce, fermuar liste yanlış bir karar mıydı?

Milletvekili adaylığı öncesinde de adaylık sırasında da yaptığımız çalışmalarda, halkımızın şahsıma bir teveccühü vardı. Bu açık bir şekilde sahada gözlemlenebiliyordu. Tek liste girdimiz zaman kazanabileceğimiz açıklıkla gözlemlenebiliyordu. Bu, İç Anadolu’daki 2 partinin aldığı oy oranlarına baktığımızda da çok açık bir şekilde görülmekte. Ama genel merkezlerimiz böyle bir formül ortaya koydu. Bizde bunu kabul ettik ve böyle bir sonuç ortaya çıktı. Turan beye milletvekilliği döneminde başarılar diliyorum.

“CHP, ÖZELEŞTİRİ YAPMALIDIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. defa aynı kararı alarak Aksaray’da milletvekilliğini İyi Parti’ye bıraktı. CHP İl Teşkilatı’nın ve sizin Kemal Kılıçdaroğlu’na bu sebepten ötürü bir kırgınlığınız var mı?

Siyasette kırgınlık olmaz. Siyasette alınan kararları eleştirirsiniz. Doğru bulursunuz ya da yanlış bulursunuz. Ama listeler açıklanınca parti tabanımızda bir motivasyon eksikliği, bir moral bozukluğu oluştu. Bu konuda arkadaşlarımız düşüncelerini defalarca Genel Merkez’imize farklı kanallar aracılığıyla iletti. Biz CHP Aksaray İl Teşkilatı olarak fermuar liste istemedik. CHP’nin ülke genelindeki bu sonucu çok iyi tartışıp öz eleştiri yapması gerekiyor.

“CHP’DE BİRÇOK YÖNETİCİ GÖREVDEN KENDİ İSTEĞİ İLE AYRILMALI”

Ortak listeden aday olan 10 milletvekili istifa edip, Gelecek Partisi’ne geçti. İstifaların devam edeceği öngörülüyor. Kemal Kılıçdaroğlu, fermuar liste ile karlı çıkacağını düşünürken zararlı mı çıktı?

Ortak lise, ülke genelindeki iktidarı kazanmak için üretilmiş bir formüldü. Gelecek Partisi’nden arkadaşlarımızın istifa etmesi çok doğal. Zaten, Gelecek Partisi’nin kontenjanından aday olmuşlardı. Bende İyi Parti’den seçilmiş olsaydım bende aynı şekilde istifa edip CHP’ye geçecektim. Bu kadar yüksek sayıda bir milletvekili verilmeli miydi? Bu konuyu Genel Merkez değerlendirmelidir. Hem fermuar sistemin sebep olduğu vekil kayıpları hem de ülkede iktidarın kaybedilmesinden kaynaklı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin ciddi bir özeleştiri yapmasına ihtiyaç var. Aksaray’daki milletvekili sonucundan bağımsız olarak söylüyorum bunu. Sonucun bu noktaya gelmesinden dolayı yapılacak özeleştiri sonucunda siyaseten sorumluluğu olanlar bedel ödemeli. Bir strateji kuruyorsam başaralı oluyorsam ülkeyi yönetirim. Başarısız oluyorsam da bedelini öderim. Bu siyasette böyle olur. Bizim unuttuğumuz demokratik ülkelerde olan görevden kendi isteğiyle ayrılma durumu, CHP’de birçok yönetici için yapılmalıdır. Haber: Ağustos GERÇE