Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Evde Başladığı Çikolata Üretimini İmalathaneye Taşıdı

aksaray’da iki çocuk annesi

aksaray’da iki çocuk annesi ev hanımı dilek akgül,kızları için evinde başladığı çikolata yapımını geliştirerek, kosgeb desteğiylekendi imalathanesini açtı

– İş yerini açmadan önce almanya’da bu alanda üretimyapılan yerleri gezen akgül’ün, özel üretim çikolataları yoğun ilgi görüyor

girişimci akgül:

– “kapadokya’ya özgü balon ve peribacaları gibifigürler, İstanbul’un tarihi yerleri, doğuma özel hediyelik ürünler, kız istememerasimleri için özel çikolatalar ve misafirlere yönelik ikramlıklar gibi 20farklı türde çikolata üretiyorum”

– “eskiden evde elimde bir kilo çikolata yapıyordum.yoruluyordum ve yetişemiyordum. Şimdi makinelerimle günde 15-20 kiloya kadarçikolata yapıp, paketleyip, ertesi gün talep edilen yerlere teslimediyorum”

aksaray’da iki çocuk annesi ev hanımı dilek akgül,çocukları için evinde başladığı çikolata yapımını geliştirerek, kosgebdesteğiyle kendi imalathanesini kurdu.

Çocukları için 4 yıl önce evinde çikolata yapan akgül(33), bunları ikram ettiği komşuları ve arkadaşlarının da çok beğenmesi üzerinebecerisini ticari olarak değerlendirmeye karar verdi.

eşiyle gittiği almanya’da çikolata üretilenimalathaneleri inceleme fırsatı bulan kadın girişimci, kosgeb’e yaptığı başvurununkabul edilmesi sonrası aldığı destekle kendi iş yerini açtı.

akgül, aa muhabirine, evde başlayan üretimin imalathaneyetaşınması süreci anlattı.

Önceleri sadece çocukları için çikolata yaptığınıbelirten akgül, “kızlarım çikolatayı çok seviyordu. Çocuklarıma sağlıklıçikolata yedirmek için evde yapmaya karar verdim. İnternetten araştırarakçikolatanın nasıl yapıldığını öğrendim ve yapmaya başladım.” dedi.

yaptıklarının zamanla çevresindekilerin de dikkatiniçektiğini dile getiren akgül, şöyle devam etti:

“arkadaşlarım çay, kahve içmeye geldiğinde onlara dayaptığım çikolatalardan ikram ediyordum. Çok beğendiler. sonra benden çikolataalmak istediklerini söylediler. eşimle 2015 yılında almanya’ya seyahategitmiştik. ben de ‘bunu iş hayatına nasıl taşırım’ diye araştırıyordum. oradaçikolata yapımını inceledim. eve döndüğümde öğrendiklerimi mutfağımdauygulamaya başladım.”

– kosgeb’ebaşvurarak imalathane açtı

akgül, her geçen gün yaptığı çikolata miktarı veçeşidinin arttığını, artık evde yaptığı üretimle çevresinden gelen taleplereyetiştiremediğini ifade ederek, “sürekli artan talep üzerine 2017 sonundakosgeb’e başvurdum. bu alanda iş hayatına atılmaya kararlıydım. aksaray’daböyle bir işletme yoktu, ilk olacaktı. belli riskleri vardı ama benim gibi evkadınlarına örnek olabileceğimi düşündüm. kosgeb desteğiyle ocak 2018’de buküçük imalathaneyi kurdum.” diye konuştu.

– “İş yerimibüyütmeyi istiyorum”

artan talebe yetişmek için işletmesini büyüteceğinisöyleyen akgül, şunları kaydetti:

“eskiden evde elimde bir kilo çikolata yapıyordum.yoruluyordum ve yetişemiyordum. Şimdi makinelerimle günde 15-20 kiloya kadarçikolata yapıp, paketleyip, ertesi gün talep edilen yerlere teslim ediyorum.kapadokya’ya özgü balon ve peribacaları gibi figürler, İstanbul’un tarihiyerleri, doğuma özel hediyelik ürünler, kız isteme merasimleri için özelçikolatalar ve misafirlere yönelik ikramlıklar gibi 20 farklı türde çikolataüretiyorum. tarihi ve turistik yerleri işlediğimiz çikolatalar daha çok talepgörüyor. Şu anda tek başıma bu işleri yürütüyorum. artan talebe göre iş yerimibüyütmeyi ve geniş bir eleman ağı oluşturmayı arzuluyorum.”

-“misafirlerimize kahvenin yanında ikram ediyoruz”

İşletmeden çikolata alışverişi yapan merve ağaçlı da”bu mahallede oturuyorum. arkadaşımızın buraya çikolata dükkanı açtığınıöğrendim. doğal el ürünleri adı altında, tamamen sağlığa zararsız, rafta uzunsüre beklemeyen ürünlerden oluşuyor. marketlerdeki gibi lezzetleri gayetyerinde. hediye olarak ve evde tüketmek için sürekli alışveriş yapıyoruz.misafirlerimize kahvenin yanında ikram ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Dondurma ikram edilen çocuklardan Emrehan
Sıradaki Haber Askıda dondurma ile 1550 çocuğu sevindirdi