Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Etkisi on yıllarca konuşulacak!

Yeni genel başkanını ve

Yeni genel başkanını ve parti yönetimini seçen Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gözler ay sonunda düzenlenecek tüzük kurultayına çevrildi. Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, tüzük değişikliğinin çok önemli olduğunu söyleyerek, bu da yetmez, programımızda güncellemeye gideceğiz. Bu da yetmez siyaset yapma biçimimizi, muhalefet etme biçimimizi, değiştireceğiz. Siyaseti, haftadan haftaya Meclis’teki grup toplantı salonundaki kürsünden değil kitleleri arkamıza alarak kitlelerin olduğu yerde toplumla birlikte toplumsal muhalefetin öncüsü olacak bir politikayı da bu süreçte değiştireceğiz.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, “Yüzyılın en önemli kurultayını gerçekleştirdik. Değişim parolası ile yaklaşık 5 ay önce çıktığımız bu yolda delegelerimizin iradesi ile değişimi gerçekleştirdik. Bu değişim çok kolay olmadı. İlçe kongrelerimiz, il kongrelerimiz ve en sonunda da genel kurultayımızı yaptık.” dedi.
DEĞİŞEN SADECE GENEL BAŞKAN DEĞİL!
Ali Abbas Ertürk sözlerinin devamında, “Değişenin sadece genel başkan olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadro olarak da yenilendiğini 4-5 Kasım tarihinde gördük. Parti Meclisimize baktığımızda tamamen Anadolu’dan, il başkanlığı yapmış, ilçe başkanlığı yapmış genç ve kadınlarımızdan oluşan bir kadro oluştu. Bu da aslında genel başkanla birlikte kadrosal bir değişiminde gerçekleştiğini gösterdi. Bundan sonra Aralık ayında tüzük kurultayını toplayarak tüzük değişikliği yapacağız. Bu da yetmez programımıza güncellemelere gideceğiz. Bu da yetmez siyaset yapma biçimimizi, muhalefet etme biçimimizi değiştireceğiz. Siyaseti haftadan haftaya Meclis’teki grup toplantı salonundaki kürsünden değil kitleleri arkamıza alarak, kitlelerin olduğu yerde, toplumla birlikte toplumsal muhalefetin öncüsü olacak bir politikayı da bu süreçte değiştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.
CHP, Gerçek Manada Bir Sosyal Demokrat Parti Hüviyetini Sürdürecek
CHP’de ki değişinin çok köklü bir değişim olduğunu ifade eden Ertürk, “Bana göre etkileri on yıllarca konuşulacak bir değişim. Bugün tabi bu süreç çok yeni olduğu için söylediklerimiz vaat gibi oluyor ama önümüzdeki süreçte bunları tüm halkımız yaşayıp görecek. CHP bundan sonra pasifize olmuş bir muhalefet partisi olarak değil, ne gerekiyorsa onu yapan ve bundan çekinmeyen, geri durmayan pahalılığa karşı halkının yanında olan yani bir muhalefet partisinin Avrupa’da ki örneklerinde olduğu gibi, işçi sendikalarıyla kitlesel bağ kuran, toplumun dar gelirli kesimi ile gönül bağı oluşturan gerçek manada bir sosyal demokrat parti hüviyetini sürdürecek.” dedi.
YARIŞTIK ARTIK KUCAKLAŞIYORUZ!
Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı’nın beklenenin aksine dostluk ve şölen havasında geçtiğini dile getiren Ali Abbas Ertürk, “Hiçbir gerginlik olmadı. İki genel başkan adayımızı destekleyenlerde demokratik olgunluğundan hiç taviz vermedi.13 yıl genel başkanlığımızı yapmış olan, 13 yıl boyunca adalet mücadelesi yönünde Türk siyaset tarihine geçmiş olan hem de Türk siyasetinin ahlaklı, dürüst, namuslu siyasetçi nasıl olur profilini gösteren 7. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na da bugüne kadar ki emekleri İçin çok teşekkür ediyorum. 4-5 Kasım’a kadar demokratik olgunluk içerisinde yarıştık. 5 Kasım’dan sonra kucaklaşıyoruz. Bu işin gereği de budur. Genel başkanımıza saygı çerçevesinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize bıraktığı dürüst siyasetçi imajını da geleceğe taşıyacak şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
2028 SEÇİMLERİNİ KAYBETME HAKKIMIZ YOK
Yaklaşan yerel seçimler ile ilgili de değerlendirmede bulunan Ertürk, “Önümüzde 31 Mart 2024 seçimlerine sonra da 2028 hedeflerine odaklanacağız. Seçmenimizin bize sunduğu 2024 iktidarını kendi hatalarımızla kaybettik. Ama 2028 seçimlerini kaybetme hakkımız yok. Bu yönde çalışacağız.” diyerek sözlerine son verdi. haber: Ağustos GERÇE