Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskilli sporcular atletizmde büyük başarıya imza attı 

Aksaray’da Sem-Tohm Olimpik Deneme İl Seçmeleri yapıldı. Seçmelerde Eskilli sporcular fırtına gibi eserek büyük başarılara imza attı. Sporcu gençler küçük kızlar ve küçük erkekler kategorilerinde elde ettikleri şampiyonluklar gurur kaynağı oldular. 

Aksaray'da Sem-Tohm Olimpik Deneme İl Seçmeleri yapıldı. Seçmelerde Eskilli sporcular

Aksaray’da gerçekleştirilen Sem-Tohm Olimpik Deneme İl Seçmeleri’nde Eskil ilçesi sporcuları adeta fırtına gibi esti. Küçük kızlar ve küçük erkekler kategorilerinde elde ettikleri şampiyonluklar ve derecelerle büyük bir gurur kaynağı oldular.
Küçük kızlar kategorisinde yarışan Rabia İriş, gösterdiği üstün performansla iki farklı branşta il şampiyonluğuna adını yazdırdı. 60 metre koşusunda rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya ulaşan İriş, aynı zamanda 600 metre koşusunda da zirveye çıkarak bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı. Aynı kategoride mücadele eden Tuana Sıla Ünlü ise 600 metre koşusunda gösterdiği başarılı performansla il ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Uzun atlama branşında ise Bahar Erkal, zorlu rakipleri arasında sıyrılarak il dördüncüsü olmayı başardı.

Küçük erkekler kategorisinde ise Furkan Selam Cirit, adeta bir şov yaptı. Hem 60 metre koşusunda hem de 600 metre koşusunda rakiplerine büyük bir üstünlük kurarak iki altın madalya birden kazandı ve Eskil’i gururlandırdı. Uzun atlama branşında Muhammed Ali Meral gösterdiği başarılı performansla il üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti. Fırlatma topu branşında ise Habib Ünlü, yeteneklerini sergileyerek il üçüncüsü olarak bir başka bronz madalyanın sahibi oldu.

Yıldız erkekler kategorisinde de Eskilli sporcular fırtına gibi esmeye devam etti. 60 metre koşusunda Hamil Talha Keskin il şampiyonu olarak altın madalyayı göğüslerken, Musa Sarısakal aynı branşta il ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. İsmet Efe Keskin ise 60 metrede il üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Musa Sarısakal ayrıca uzun atlama branşında da başarılı bir performans sergileyerek il ikincisi oldu ve bir gümüş madalya daha kazandı.
Eskil ilçesi sporcularının Sem-Tohm Olimpik Deneme İl Seçmeleri’nde elde ettiği bu büyük başarı, ilçede büyük bir sevinçle karşılandı. Genç sporcuların azimli çalışmaları ve yetenekleri, gelecekteki başarılar için umut vadediyor. Elde edilen bu sonuçlar, Eskil’deki spor altyapısının ve sporculara verilen desteğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şampiyon olan ve dereceye giren tüm sporcular tebrik edilirken, başarılarının devamı dilendi.

Avni Kuru