Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ESKİL’DE AYÇİÇEĞİ HASATI BAŞLADI

İç anadolu bölgesinin trakyası

İç anadolu bölgesinin trakyası olarak adlandırılan eskilbölgesinde ayçiçeği hasatı başladı. 

eskil ziraat odası başkanı necati belgemen, kısa dönemdeyetişen bir ürün olan ayçiçeğinin üretim maliyetinin düşük olması nedeniyleyörede ekim alanının her geçen yıl daha da genişlediğini söyledi. geçen yıl 90bin dekar olan ekim alanının bu yıl 80 bin dekara düştüğünü belirten belgemen,yaklaşık 30 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.

belgemen, geçen yıl 1650 – 1750 kuruş fiyat aralığındasatılan ayçiçeğinin bu sene an itibariyle 2350 – 2450 arasında seyrettiğinibelirtti.

aksaray’da destekleme alan tek ilçeyiz

eskil ziraat odası olarak kendilerinin yoğun gayretlerisonucu aksaray’da destekleme alan tek ilçenin eskil olduğunu ifade edenbelgemen, çiftçinin sattığı bir ton ayçiçeği için 40 kuruş destekleme alacağınıkaydetti.

ayçiçeği fiyatı 2 lira 35 kuruş ile 2 lira 45 kuruş arası

geçtiğimiz yıl fiyatı 1 lira 65 kuruş ile 1 lira 75 kuruşarasında seyreden ayçiçeğinin dekar fiyatının, bu yıl 2 lira 35 kuruş ile 2lira 45 kuruş arasında seyretmesi çiftçileri mutlu etti. konuyla ilgiliaçıklama yapan çiftçiler, “geçtiğimiz yıla nazaran fiyat biraz daha yüksek.Ürünün fiyatı çıktıları zor karşılar duruma gelmişti. fakat fiyatların yüksekolması bizi umutlandırdı.

rekolte yükseldi

ayçiçeğinde rekoltede yükseliş görülmektedir. ziraatodasından yapılan açıklamada,” geçtiğimiz yıl dekar başına 400 ile 420 kiloarasında çıkan ürünün, bu yıl dekar başına 450 – 500 kilo arasında değiştiğiifade edildi. Çiftçi ürünün değerinin yükselmesi ve ürün rekoltesinde artışınolması çiftçiyi sevindirdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler
Sıradaki Haber Aksaray’da çocuk işçiliğiyle mücadelede büyük adım: Çocuk işçiliğine hayır!