Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de 300 konutun ve 74 işyerinin arsalarını hazırladık

ESKİL BELEDİYE BAŞKANI NECATİ

ESKİL BELEDİYE BAŞKANI NECATİ BELGEMEN:
Eskil’de 300 konutun ve 74 işyerinin arsalarını hazırladık
“İlk Evim, İlk İşyerim” projesinin durumu ile ilgili Eskilli vatandaşların sorularına yanıt veren Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra hükümetin bu bölgedeki evlerin yapımına öncelik verdiğini ve gecikmenin bu sebepten kaynaklandığını belirterek, “Biz, 300 konutun ve 74 işyerinin arsalarını hazırladık. TOKİ, projelerini hazırladı. Devamlı takip ediyoruz.
İhaleye yazıldı. Bakanımızdan talimat bekleniyor. En çok konutu ilçemiz aldı. İşyerleri de sadece Aksaray Merkez ve ilçemize yapılacak.” dedi.
TOKİ eliyle yapılacak olan , “İlk Evim İlk İşyerim” projesinin durumuyla ilgili açıklama yapan Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, “Birçok kişi yapılacak TOKİ konutları ve sanayiye yapılacak ilk işyerim dükkânları ne oldu ne zaman ihale olacak ne zaman başlayacak diye soruyorlar. Tabii TOKİ’den kura çekerlerken, 74 dükkân kuraları çekilirken hiç kimseden tık yok. Sanki bunlar aldı bunlar getirdi hiçbiri getirenden yapandan Allah razı olsun bile yok. Ama gecikti mi hepsi sorarlar. Şunu da söylerler gecikirse bunu yaparsan, sen yaparsın derler. Her şeyi bilirler çoğunun işine gelmez.
Gelelim konumuza, herkesin malumudur. Ülkemizde 11 vilayette çok büyük deprem meydana geldi. Yüzde 70’inin evi yıkıldı veya ağır hasar aldı. Tekrar kış geliyor bu kardeşlerimizin evleri yetişecek. Hükümetimizde, haklı olarak bütün ağırlığını o bölgeye veriyor.
Biz, 300 konutun ve 74 işyerinin arsalarını hazırladık. TOKİ projelerini hazırladı devamlı takip ediyoruz.
İhaleye yazıldı. Bakanımızdan talimat bekleniyor.
En çok konutu ilçemiz aldı. İşyerleri de sadece Aksaray Merkez ve ilçemize yapılacak. Her şeyi tamam.” şeklinde konuştu. Haber: Ağustos GERÇE