Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil Ulu Camii olay oldu; İbadete açılmalı!

MHP’li Meclis Üyesi Güdendede, Eskil’deki Ulu Caminin bakım ve onarım çalışması üzerine açıklamalarda bulundu

MHP’li Meclis Üyesi Güdendede,

Milliyetçi Hareket Partisi Eskil İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Güdendede, Eskil’deki Ulu Caminin bakım ve onarım yapılması, ibadete açılması konusunda Aksaray İl Genel Meclis Başkanlığı’na bir önergede bulundu. İl Genel Meclis tarafından bir heyet oluşturularak Ulu Caminde yerinde incelemelerde bulunuldu.

İncelemelerin ardından görevlendirilen heyet tarafından bir rapor hazırlandı. Bunun üzerine İl Genel Meclis Üyesi Güdendede sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu.

Meclis Üyesi Güdendede yaptığı açıklamasında; “Eskil Ulu Camiinin bakım onarım yapılarak tekrar ibadete açılması ile alakalı seçim kampanya döneminde birçok hemşehrimizden talep aldık. Talepten ziyade ecdat emanetine gücümüz yettiğince sahip çıkmayı kendimize görev addettik. İl Genel Meclisine önerge sunduktan sonra Caminin bakım onarımı ile alakalı İl Genel Meclisimizin ve İl Özel idarenin yetkili olmadığı ile alakalı görüş ve yorumlar gördüm” dedi.

Müstesna eserlerin sonraki nesillere aktarılması için gündeme getirilmesi gerektiğini dile getiren Güdendede; “Caminin vakıflar bölge müdürlüğüne ait olduğunu ve bakım onarım gibi meselelerde tamamen yetkinin ilgili kurumda olduğunu ben de herkes gibi çok iyi biliyorum. Ancak vatandaşlarımızın talebi ve böylesine müstesna bir eseri bizden sonraki nesillere aktarabilmek adına gündeme getirmenin de vicdani bir sorumluluk olduğunu da unutmamak gerek.  İnşallah ilçemizde bulunan ecdat yadigarı bu şaheser ayağa kalkar ve minaresinden ezan sesleri yükselerek ibadete tekrar açılır. Ben dilim döndüğünce gittiğim her yerde bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Fatma Altınok