Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil, Türkiye’nin Yeni Sanayi Merkezi Oluyor: 70 Dev Tesis Geliyor!

Eskil’de Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi Arsa Tahsis Töreni Yapıldı

Eskil’de Tuz Gölü Organize

Aksaray’ın tarım merkezi ilçelerinden olan Eskil İlçesinde, Eskil Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgesi Arsa Tahsis Töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Aksaray protokolünün ve iş insanların katılım sağladığı törende Aksaray’ın sanayi, üretim ve istihdam gücüne yeni bir vizyon kazandırılıyor.
Aksaray Eskil Tuz Gölü Sanayi Bölgesi 140 bin hektar alan, sekiz yüz kırk bir bin metre kare alana 70 sanayi parseli ile hizmete girecek. 1 milyar 610 liralık yatırım bugün gerçekleşti.

 
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başlayan törende açılış konuşmasını Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Zavlak konuşmasında, “Her insanın önünde önemli anlar vardır. Bir belediye başkanı olarak ne kadar şükretsem azdır ki, Allah bizlere Eskil tarihinin belki de en önemli projesini başlatmayı nasip etti. Allah’ın izniyle; bu projeyle birlikte Eskil, tarım ve hayvancılığın yanında ağır sanayiyle de çok farklı noktalara gelecektir. Maalesef ki geçtiğimiz sene ülkece çok ağır bir sınavdan geçtik. Asrın felaketinde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Binlerce ev ve fabrika yerle bir oldu. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Maalesef şu da bir gerçek ki biz bir deprem ülkesiyiz. Özellikle çok riskli bölgelerimiz var ki bunların başında ağır sanayinin başkenti olan İstanbul ve çevresindeki iller gelmektedir. Ülke ekonomisinin can damarı olan ağır sanayi, yarını belirsiz olan bölgelere hapsedilmesi, her şeyden önce ülke ekonomisinin altına koyulan bir dinamittir. İşte sizlerin huzurunda, Türkiye’deki tüm sanayicilere sesleniyorum; belki de deprem anlamında Türkiye’nin en güvenli yerlerinden biri olan Eskil; geniş arazisi, ürün yelpazesi ve büyük gelişme potansiyeliyle sizleri bekliyor. Buyurun gelin, ilçemizde tarih yazalım, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunalım” dedi.
Belediye Başkanı Zavlak projenin yapılışında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Eskil Tuz Gölü Organize Sanayimizin kurulmasında, başta Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, sadece Aksaray’ın değil Türkiye’nin ağabeyi olan Cengiz Aydoğdu’ya, emeklerini hiçbir zaman esirgemeyen değerli vekilim Hüseyin Altınsoy’a, sadece teşkilatımızla değil her platformda yanımızda olan değerli il başkanımız Hamza Aktürk’e, önceki dönem valilerimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımıza, tüm bürokratlarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Ayrıca yatırım konusunda şahsımı kırmayıp yatırım yapan Zekeriya Tüzün’e, Tahir Eski’ye, Abdullah Tüzün’e, Memduh Çakır’a, Celal Bakır’a, İbrahim Çıracı’ya, Rasim Söküler’e, Hasan Hüseyin Tüzün abimize şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Allah’ın izniyle, Tuz Gölü Organize Sanayi Bölgemizi, bugün attığımız adımla birlikte Eskil’in şahlanacağı günlerin miladı olarak görüyor, sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.
Milletvekili Altınsoy törende yaptığı konuşmasında Aksaray’ın çok büyük mesafe kat ettiğini ifade ederek “Bugün Eskil için çok önemli bir gün. AK Parti hükümetinin gelişimi ile beraber Türkiye’nin gelişimi ile beraber Aksaray’da çok büyük bir mesafe kat etti. Şuanda bizim merkez organize sanayi bölgemizde 570- 580’e yakın yatırımımız var. Biz Aksaray olarak artık ihracat yapıyoruz, üretiyoruz, büyüyoruz gelişiyoruz. 18 bine yakın çalışanımız var. Ben il başkanı olduğumda 5- 6 sene önce 11- 12 bin çalışanımız vardı. Burası da yarın Aksaray Organize sanayiden daha büyük bir gelişmeye müsait olduğunu görüyorum. Göreceksiniz ve buna inanacağız burasıda Aksaray’ın en büyük organize sanayilerinden birisi olacak. Tabi burada çok büyük emeklerimiz var. Valilerimiz, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu, Bakanımıza gittiğimizde Allah razı olsun hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Tabi valimizle, milletvekillerimizle, teşkilatımızla belediye başkanlarımızla Sultanhanı, Sarıyahşi, Gülağaç, Ortaköy, Eskil organize sanayilerimizi kurduk. Bunlarla da müteşekkiriz. Burada belediye başkanlarımızın çok büyük emeği var onlar yerelde önümüzü açmazsa bizler fazla bir şey yapamıyoruz.” dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Türkiye’nin son 20 yılda sanayi üretiminde nereden nereye geldiği ortada. Türkiye bu işe rahmetli Özal ile başladı. Özal ile beraber alıştırmalara başladık. Ama milletin asıl cesareti Recep Tayyip Erdoğan ile gündeme geldi. Türkler, üretmeyi ve pazarlayıp satmayı Ak Parti döneminde öğrendiler. Yani şu an büyük bir ekonomik kriz içerisindeyiz . 2021’de de büyük bir ekonomik kriz yaşıyorduk ama o günkü Türkiye bugünkü kadar üretime hakim değildi. Bugün üreten bir ekonomi var. Dünyayı tanıyan bir sanayi zümresi oluştu. Bu Türkiye’nin gücüdür. Bunun etkilerini her yerde görüyoruz. Yaptığımız otomobil sokaklarda geziyor. Türkiye sanayide o cesaret duvarını aştı ve gidiyor. Eskil’e gelince. Biz Mustafa Varank’ın yanına gittiğimizde mevcut organize sanayiyi korumak için gittik ama üç tane yeni organize sanayi alarak geri döndük. Eskil, Ortaköy ve Sultanhanı’na bakanımızdan organize sanayi sözü aldık. Bizim için rüyaydı, müthiş sevindik. Deprem Türkiye’ de bir gerçek artık. Sanayide de biz buna dikkat ediyoruz. Aksaray- Konya arası inşallah Türkiye’nin yeni sanayi havzası olacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Bundan memleketimiz ve milletimiz nasibini alacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra burada yapılacaklar iş insanlarının elinde olacak. Onlar çalışacak biz isteklerini yerine getireceğiz. Burada yatırım yapmak vatan savunması gibidir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu
Eskil Tuzgölü OSB’nin açılış ve temel atma töreninde konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,“Konu yatırım olunca büyük bir heyecan duyuyorum. İstihdam olunca hepimiz heyecanlanıyoruz. Güzel bir yatırım imkanı yakaladık. 1400 dönümlük bir sanayi üzerinde şuanda iş insanlarımız özellikle Eskil iş insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kendi yörelerini unutmuyordular köklerini unutmuyorlar. Onların sağladığı bu değerden ben çok kıymetli bir özelliklerini yakaladım. Gençlerimize çocuklarımıza torunlarına örnek olmaları iş insanı dediğin böyle olur hem ülkeye katkı hem de kendi yörelerin katkı ve örnek olmalarından dolayı kendileri kutluyorum” dedi.
Vali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında Eskil OSB’ye yapılacak olan yatırım sektörlerine değinerek; “ 12 iş insanımız ve toplam 70 parselimiz var geri kalanda inşallah bütün yatırımcılarımız ülkemizi çok güzide yatırımcıları, yabancı yatırımcılar neden olmasın diğer ülkelerden de bekliyoruz. Eskil şu anda Konya büyük şehre ve diğer illere yakın olması çok büyük bir avantaj. Aksaray gelişiyor. Aksaray OSB şuanda konuşulan öncü bir OSB diğer ilçelerimizde de yayınlaştırıyoruz. Eskil de şuan açılışını yapacağız. Yem, süt tozu, yağ şişeleme, plastik boru imalatı, sulama sistemleri önemli sektörler bunlar yeniden üretimle gerçekten büyük bir hamle gerçekleştirecek Eskil. Peynir ve tereyağı çok kıymetli mobilyacılık, park bahçe ürünleri, mısır paketle tarım da hayvancılık ve gıda sektöründe çok kıymetlidir. Ağır vasıtalar ve yedek parça imalatı, makime, kimya alanında yatırımcılarımız var. Hayvancılık alanında, inşaat sektöründe ve tarım alanında çok güzel yatırımlar olacak. İş insanlarımıza bundan sonra çok büyük bir iş düşüyor. OSB‘nin, kurulması kadar çok daha kıymetlisi ayakta tutmak ve daha güçlü hale getirmek ve diğer illerime OSB örnek teşkil edecek limit ve hız kazandırmak çok kıymetli.” Diyerek emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.
Törene, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Aksaray AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, AK Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, Eskil Kaymakamı Sait Muhammed Bilgin, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş,  Belediye Başkanları ve iş insanları katılım sağladı.
Eskil Tuzgölü Organize Sanayi Arsa tahsis töreninde yatırımcılar;
MÇ Plastik Otomotiv San. Tic. Şti. Menduf Çakın, Bakım Makine Kimya Plastik San. Tic. Şti. Celal Bakım, BTL Tarım ve Hay. İnş. Gıda San. Tic. LTD ŞTİ. Abdullah Tüzün, Ada Group Global Petrokimya Dış. Tic. A.Ş. Abdullah Tüzün, Tüzünler Yem. San. Tic. LMT. ŞTİ. Zekeriya Tüzün, Tüzünler Yem. San. Tic. LMT. ŞTİ Zekeriya Tüzün, Tüzünler Yağ, Gıda. San. Tic. A.Ş. Saddetin Tüzün, Gürseda Mobilya İbrahim Çıracı, Savranlar Zirai Tarım Ürünleri Lim. ŞTİ. Tahir Esği, Sökel Süt Yem Gıda Tarım Hay. Taş. San. Tic. Rasim Köksal oldu.

Fatma Altınok