Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil Belediye Başkanı Zavlak’tan kaçak inşaat ve mera alanlarına yönelik açıklama!

Aksaray’ın Eskil Belediye Başkanı

Aksaray’ın Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, son zamanlarda artan kaçak inşaat ve mera alanlarının izinsiz ekimi konusunda belediyeye gelen ihbarlar üzerine bir açıklamada bulundu.  Başkan Zavlak, bu ihlallerin önüne geçmek amacıyla ilçe genelinde kapsamlı imar çalışmaları başlatıldığını belirtti.

Eskil Belediye Başkanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Son zamanlarda mera alanlarının ekimi ve kaçak inşaatlarla ilgili tüm kurumlarımız gibi belediyemize de son zamanlarda birçok ihbar almaktayız. Bu durumun önüne geçmek için yaylalarımızda ve ilçemizde kapsamlı imar çalışmaları yürütmekteyiz. Bu çalışmalar tamamlanana kadar hiçbir kaçak yapıya izin verilmeyecek hiç bir mera alanının ekimine izin verilmeyecektir. Ekim yapılan yerler ve kaçak inşaatlara, iş makinalarımızla gerekli işlem yapılıp suç duyurusunda bulunulacaktır. Mera ve hazine arazilerinde kaçak yapı yapan kişiler hakkında cezai işlem başlatılacaktır. Bu yapılar yıkılacak ve sorumlulara ağır cezalar uygulanacaktır. Kaçak yapı yapan ve bu duyurulara uymayan kişiler için hiçbir mazeret kabul edilmeyecek, hiçbir tolerans gösterilmeyecektir. İmar çalışmalarımız tamamlanana kadar, tüm vatandaşlarımızın kurallara uyması önemle rica olunur.
Bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasını ve kurallara uymasını bekliyoruz. Aksi takdirde, yasal işlemler kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Zavlak, vatandaşları mera alanlarının korunmasına ve imar düzenlemelerine uymaya davet ederken, bu konuda titizlikle denetimlerin sürdürüleceğini vurguladı. Ayrıca kaçak yapılar ve izinsiz ekimlerin tespiti halinde gerekli yasal işlemlerin hızla başlatılacağı ifade edildi.

Eskil Belediyesi, vatandaşlardan yasa dışı faaliyetlere karşı duyarlı olmalarını ve ihlallerle ilgili belediyeye bilgi vermelerini talep etti.

Avni Kuru