Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil Belediye Başkanı Belgemen su sorununun çözüleceğini söyledi

Eskil’de, şebeke suyu ve

Eskil’de, şebeke suyu ve tatlı suyla ilgili yaşanan sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını ifade eden Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, bu konuda yapılan çalışmaların görmelerine rağmen bazı kişilerin hiçbir şey yapılmıyormuş gibi yaygara kopardığını söyledi. Belgemen, yapılan çalışmaları anlatarak, çalışmanın tamamlanmasının ardından Eskil’de su sorunu kalmayacağını belirtti.

Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, Eskil’de şebeke suyu ve tatlı suyla ile ilgili yaşanan sıkıntılar ilgili bir açıklama yaptı. Belgemen, “Yaz mevsiminin gelmesinden dolayı şebeke ve tatlı sularımızda sıkıntılar olmaktadır.  Bunlar belediyenin görevlerindendir. Suyun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz.

İlçemiz merkezine birçok mahallemize hiç kesmeden 3 kuyudan iki depodan su veriyoruz ama yetmiyor.

Bu bölgeyi ikiye bölmeye karar verdik. Meryemağılı’na 500 tonluk en büyük depoyu 13 milyona ihale ettik. İnşaat devam ediyor. Sonbaharda teslim alacağız inşallah .

Tosun, Akkaş, Koçlar, Büğrü, Sülüklü, Gölbez, Kaputaş, Çokum, Meryemağlı, Çetehasan, Çulfa ve Yüksecik Yaylalarımızı bu depoya bağlayacağız. Tol su depomuzun yükünü yaklaşık yüzde 50 azaltmış olacağız.” dedi.

“Bayram Gecesi 2 Buçuğa Kadar Çalıştık”

Bozcamahmut deposunda yeni bir sıkıntı oluştuğunu ve kuyunun arıza verdiğini ifade eden Belgemen, “Bu kuyu Cengiz Meral’ in arsasında. Sağ olsun istedik tekrar kuyu açmamız için müsaade verdi. Teşekkür ediyorum. Ama biz yeni kuyu açtırdık yeterli suyu alamadık.

Arife günü suyu Bakalak, Doybalak ,Mutlu , Küçük Bozcamahmut’a su veriyorduk yeterli gelmedi. Hüseyin Ceylan’dan tarlasındaki kuyudan depoya basmak için istedik sağ olsun 3-5 gün oradan besledik. Bayram gecesi Su İşleri Müdürü, Mahalle Muhtarı Nedim Bey, Saat, 2 buçuğa kadar çalışarak suyu gece verdiler. Ne onlar uyudu ne biz.

Mesai başladı hemen bir sondaj zar zor bulduk yarıda bıraktı orada su olmadığını tespit ettik. Su arama aracı getirdik. Bir yerde su tespit ettik. 3-4 gün sondaj aradık. Dün Yenikent’ten bulduk inşallah yarın gelip başlayacak.” şeklinde konuştu.

“Hiçbir Şey Yapılmamış Gibi Paylaşım Yapıyorlar”

Belgemen, “Öyle bir yaygara ve paylaşım yapıyorlar sanki hiç bir şey yapılmamış gibi. Bunların hepsini çoğunuz gördünüz. Niçin doğruyu söylemiyorsunuz? Muhtardan sorun yanlış varsa size gerçekleri söylemek çok mu zor oluyor.

Görevimizin bilinciyle en kısa zamanda çözeceğiz inşallah.” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe