Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ESKİ BİLARDO TOPLARINDAN “TARAFTAR TESPİHLERİ” YAPIYOR

aksaray’da tespih ustası ercan

aksaray’da tespih ustası ercan yıldırım, atölyesinde eskibilardo toplarını belirli işlemlerden geçirerek, süper lig takımlarınınrenklerinden “taraftar tespihleri” yapıyor.

yıldırım, açtığı küçük atölyede, eski bilardo toplarını,temizleme, kesme, dilimleme, şekillendirme, aşındırma ve parlatma aşamalarındangeçirerek tespih haline getiriyor.

kuka, kehribar, dominik damlası gibi taşları da işleyereküretim yapan yıldırım’ın, özellikle süper lig takımlarının renklerindenhazırladığı “taraftar tespihleri” büyük ilgi görüyor.

yıldırım, aa muhabirine, yıllar önce ailesinden gelenmerakla tespih koleksiyonu yapmaya başladığını anlattı.

zamanla tespih merakı ve ilgisinin daha da arttığınıifade eden yıldırım, “sonra ‘ben de bu tespihleri yaparım’ diyerek işebaşladım. zamanla tespih yapımı bende tutku haline dönüştü.” dedi.

İlk tespihlerini eski bilardo toplarından ürettiğini dilegetiren yıldırım, şunları kaydetti:

“bilardo topları daha çabuk bulunduğu için işebunlarla başladım. Şu anda her taşı işliyorum ama hala bilardo toplarındanyapılan tespihlere ilgi yoğun. Özellikle ‘taraftar tespihi’ tercih ediliyor.bunları, farklı renklerdeki bilardo toplarından yapıyorum. Özellikle ‘kara 8’bilardo topundan yaptığımız siyah beyaz tespihlere beşiktaş taraftarı yoğuntalep gösteriyor. yine galatasaraylılara ve fenerbahçelilere özel tespihürettim. hem nostaljik hem de çekimi hoş tespihleri müşterilerimize sunuyoruz.her takımın renginde tespihler üretiyorum. ayrıca kırmızı beyaz toplarla da millitakımımızı anımsatan tespihler yaptım.”

– türkiye’ninbirçok iline ve yurt dışına gönderiyor

Ürettiği tespihleri türkiye’nin birçok iline gönderdiğinianlatan yıldırım, almanya, fransa, hollanda ve İngiltere gibi türklerinyaşadığı ülkelere de tespihlerinin toplu satışının gerçekleştirildiğinibildirdi.

yıldırım, şimdiki bilardo toplarının genelliklesıkıştırılmış kağıtlardan yapıldığına işaret ederek, “biz eski toplarıkullanıyoruz. bunlar tamamen katalin taşından yapılma. bu eski topları, birnevi geri dönüşümle yeniden kullanıma sunuyoruz.” dedi.

atölyesinin tespih tutkunlarının uğrak yeri olduğunu dilegetiren yıldırım, “kimileri tespihlerini yenisiyle ya da farklı modeliyledeğiştirmek için, kimileri tespihine bakım yaptırmak için geliyor.koleksiyoncular ise yeni tespih almak için atölyemizin yolunu tutuyor.”diye konuştu.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kazada 1’i ağır 2 kişi
Sıradaki Haber Kurbanlık Yüklü Tır Kaza Yaptı: Aksaray’da 1’i ağır 2 Yaralı, Çok Sayıda Hayvan Telef!