Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erzurum Üniversitesi Mezunları Aksaray’da Bir Araya Geliyor

Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB Camiası 23’üncü Vefa ve Kardeşlik Buluşması, Aksaray’da yapılacak. 3 gün boyunca sürecek olan etkinlik Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB

Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB Camiası 23’üncü Vefa ve Kardeşlik Buluşması, bu yıl 26-27-28 Temmuz tarihlerinde Aksaray Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Etkinliğin ilk günü olan 26 Temmuz Aksaray’da konaklama ile geçecekken, ikinci gün olan 27 Temmuz’da ise Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda panel yapılacak. Panelin konusu Filistin olurken, Erzurum Üniversitesi mezunları, aynı gün Aksaray’ı keşfe çıkacaklar.

Erzurum Üniversitesi mezunları, Aksaray ziyareti kapsamında; Somuncu Baba, Ulu Cami, Seyir Terası ve benzeri yerleri gezecekler. Etkinliğin son günü olan 28 Temmuz’da ise katılımcılar “serbest kürsü” programında bir araya gelecek. Daha sonra ise Ihlara Vadisi gezisi organizasyonu yapılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı Bilal Bilecik; “Her yıl Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB Camiası Derneği tarafından düzenlenen Vefa ve Kardeşlik buluşmalarının bu yılki toplantısı 26-27 ve 28 Temmuz tarihlerinde ilimizde Üniversite Kampüsünde gerçekleştirilecektir. Uzun yıllardan beri Erzurum Üniversiteleri MTTB Camiası olarak farklı illerde gerçekleşen bu buluşmaların son derece hasbi ve geçmişte inşa edilmiş olan dostluk, kardeşlik hukukunun bugünlere taşınmasının bir göstergesidir”. Dedi.

Tertip Komitesi Başkanı Bilal Bilecik, bu toplantılara ağırlıklı olarak 1975-1982 yılları arasında mezun olanların aileleriyle katıldıklarını belirterek, “Her yıl değişik illerde 700-800 kişiyle yapılan bu buluşmalar o yılların MTTB bünyesinde bir araya gelmiş, her türlü sıkıntıya beraberce göğüs germiş, hepimiz birimiz için, anlayışını, duygusunu ve ruhunu içselleştirmiş, bir güzel topluluğun oluşturduğu ve geçen yılların yıpratamadığı bu kardeşlik hukukunun nasıl canlı, nasıl diri olduğunu göstermektedir. MTTB Camiası olarak yıllar sonra ama her yıl bir araya gelerek, hem geçmişi yâd etmek, hem günü ve günceli değerlendirmek ve sonraki nesillerin hatırında kalacak anılar yumağı bırakmayı başarabilmek için, farklı ve güzelliği önemseyen bu topluluğun değişmez geleneğinin son organizasyonu Aksaray buluşması olacak. Bu buluşma vesilesi ile katılımcılar, İlimizin tarihi ve kültürel mekânlarını gezme, görme ve tanıma imkânı da bulacaklar” ifadelerine yer verdi.

Celil Acar